8 NOIEMBRIE, TEATRUL „MARIA FILOTTI” – SPECTACOLUL „ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ”

Duminică, 8 noiembrie, de la ora 18:00, la Teatrul „Maria Filotti” se va juca spectacolul „ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ”, de Dumitru Solomon.

„«ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ», spectacol cu un titlu sugerat de un celebru vers al lui François Villon, oferă perspectiva umoristică prin care poate fi privită o căsnicie obișnuită, ajunsă într-un moment de blazare, când tocmai cel care își declarase cu cel mai mare patos amorul capitulează. «ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ» este un spectacol la care se râde la replică, întreg eșafodajul pe care a fost creat sprijinindu-se pe un schimb de cuvinte spumos, comic, revigorant.

Cu un umor românesc de bună calitate, comedia «ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ», scrisă de Dumitru Solomon, confirmă longevitatea râsului pe rețetă națională. Odată intrat în eterna poveste a certurilor între îndrăgostiți, fraternizând, după preferință, cu bărbatul pragmatic sau cu femeia care visează veșnic la romantism, singura provocare a spectatorului este să reziste cu sobrietate replicilor spumoase” – este prezentarea făcută spectacolului.

În distribuție, în ordinea intrării în scenă: Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Adrian Ștefan, Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Elena Andron, Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Flori Popa, Dan Moldoveanu, Valentin Terente, Emilia Mocanu și Silvia Tariq.

“ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ” este o creație colectivă a trupei de actori coordonată regizoral și scenografic de Lucian Sabados, pe muzica originală interpretată live la pian de Cornel Cristei – pian și de actrița Wanessa Radu – voce. Scenografia este semnată de Carmen Rus și Mariana Bogdan.