82.000 de euro, pentru intarirea prieteniei romane –rrome in 3 comune brailene

ziua-romilor-5-aprilie

Asociatia Pro Democratia Club Braila  se va ocupa, in urmatoarele 10 luni, de intarirea prieteniei romane-rrome in randul comunitatilor din comunele Unirea, Viziru, Sutesti, in cadrul unui proiect intitulat ”Educatia = Antidotul saraciei”. Mai exact, este vorba despre un proiect in valoare totala de 82.743,50 euro – din care finantarea nerambursabila din Fondul ONG este de 74.447,50 euro, restul de peste 10% fiind partea de cofinantare a Pro Democratia Club Braila –  care are ca scop “reducerea disparitatilor existente intre grupurile/comunitatile interetnice din mediul rural, in scopul dezvoltarii pe termen lung a comunitatilor rurale din judet”.

Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, Componenta – Justitie sociala, Subcomponenta – Dezvoltarea comunitatilor rurale interetnice, iar scopul este ca la finele acestuia, in comunele amintite sa se constituie “relatii comunitare armonioase si active intre cetateni”. Grupul tinta este format din

1.765 persoane rrome si nerrome din cele trei comune, insa ei care au realizat proiectul estimeaza ca vor fi in final 120.447 beneficiari indirecti.

In viziunea celor ce implementeaza proiectul, relatiile intre satenii romani si cei rromi vor fi imbunatatite, printre altele, prin: “trei actiuni ce vizeaza multiculturalitatea si 3 actiuni ce vizeaza auto-ajutorarea”, realizarea a 3 expozitii cu specific multicultural, un curs de antreprenoriat, un atelier de gastronomie, cursuri nonformale, un concurs al antreprenorilor. (sursa foto: 24-ore.ro)