9 FEBRUARIE, BIBLIOTECA „PANAIT ISTRATI” – EXPOZITIA INTERACTIVA „CUM SE CONSTRUIESC ROBOTII”

Sambata, 9 februarie, incepand cu ora 10:30, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” va avea loc expozitia interactiva „Cum se construiesc robotii” organizata de Helix Robotics Team Braila.

Cei interesati vor avea ocazia sa vada diversi roboti si sa participe la prezentari, jocuri si concursuri. De asemenea, va fi prezentata si o expozitie fotografica organizata de Alexia Mihaila si Silviu Octav Gheorghe, membri in echipa Helix Robotics, din cadrul Clubului de Robotica al bibliotecii.

“Va amintim ca la Makerspace, un spatiu special amenajat in biblioteca pentru activitati tehnice bazate pe STEM (stiinta, tehnica, inginerie si matematica), se desfasoara din 2017 Clubul de Robotica, unde adolescentii deprind noi competente si utilizeaza echipamente de ultima tehnologie. Haideti sa-i cunoasteti si sa-i incurajati pe liceenii de la Helix Robotics Team Braila, care se pregatesc pentru competitia nationala BRD FIRST Tech Challenge Romania de la Bucuresti, din 24-26 martie 2019!  Echipele castigatoare la competitia nationala vor fi prezente la Campionatul Mondial de Robotica din Detroit, SUA, care reuneste sute de echipe din peste 80 de tari. In circuitul global al competitiilor FIRST Tech Challenge, Romania se pozitioneaza pe locul 3 ca numar de echipe participante, dupa Statele Unite ale Americii si China. Iar echipa de Robotica care a reprezentat Romania a cucerit aurul si locul 1 mondial in cadrul Olimpiadei Internationale de Robotica – FIRST Global Challenge 2018. In acest an, tema competitiei internationale este FTC ROVER RUCKUS, participantii avand misiunea de a crea roboti pentru explorarea altor planete”, spun organizatorii.

Echipa din Braila are urmatoarea componenta: Madalina Stefu, Diana Trifu, Alexia Mihaila, Andreea Gaitan, Denis Andrei Chiriac, Andrada Badea, Wiliam Toader, Mihnea Sofrone, Simon Pirlog, David Draghici, Sebastian Rosioru, Mihnea Iordache, Bogdan Custura.

Coordonatorii Helix Robotics Team sunt: prof. Adriana Mihaila, prof. Florina Marin si ing. Gheorghe Octavian Silviu.