9 MARTIE, SECTIA ETNOGRAFIE A MUZEULUI BRAILEI „CAROL I” – SEZATOARE CU TEMA „BUCURIA INTALNIRII CU SATUL”

Sambata, 9 martie, la ora 11:00, la Sectia Etnografie a Muzeului Brailei „Carol I” (str. Polona, nr. 14) se va desfasura o sezatoare cu tema „Bucuria intalnirii cu satul”, cu copiii implicati in proiectul „Satul in suflet de copil”, sub indrumarea preotului paroh Tugui Victor, de la Parohia „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din municipiu. Proiectul face parte din seria de manifestari organizate in cadrul „Anului omagial al satului romanesc (al preotilor, invatatorilor si primarilor gospodari)”, asa cum a fost declarat anul 2019 in Patriarhia Romana.

Intr-un cadru care aduce in mijlocul orasului un colt din specificul satului romanesc, copiii vor imbina lucrul de mana cu povestile si ghicitorile intelepte, precum si cu dansul popular, asa cum faceau odinioara taranii romani.

Invitati la eveniment sunt si copiii participanti la Proiectul educational „Construim impreuna”, dedicat celor cu sindrom Down si autism, in colaborare cu Asociatia Botez Vlad Sergiu si S.O.S. Autism Braila.

Partenerii evenimentului sunt: Parohia „Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Braila, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila, Asociatia Botez Vlad Sergiu Braila, S.O.S. Autism Braila, Scoala Gimnaziala „Ion Bancila” Braila.

(sursa foto – Muzeul Brailei)