9 noiembrie, Casa Tineretului Brăila – Concert simfonic susținut de violonista Simina Croitoru și Orchestra de cameră “George Cavadia”

Miercuri, 9 noiembrie, ora 18.30, la Casa Tineretului Brăila va avea loc un Concert simfonic susținut de violonista Simina Croitoru și Orchestra de cameră “George Cavadia” Brăila. Prezentarea va fi asigurată de prof. Marilena Niculescu.

„Una dintre cele mai în vervă și cele mai apreciate violoniste din tânăra generație vine să concerteze la Brăila. Simina Croitoru este câștigătoare a numeroase premii naționale și internaționale, fiind deținătoare a titlului de doctor în muzică începând cu anul 2020 și parteneră de scenă de-a lungul timpului cu muzicieni remarcabili, cum ar fi Valentin Gheorghiu, Mihai Ungureanu, Horia Mihail, Cvartetul Transilvan, Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru sau Marin Cazacu.
În interpretarea sa și a Orchestrei de cameră «George Cavadia», la pupitrul căreia se va afla îndrăgitul dirijor Cristian Sandu, va răsuna Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestră în La Major K. 219, putând să ne bucurăm atât de melodicitatea scriiturii compozitorului, cât și de bogăția de expresie a interpretei. Va fi o seară Mozart, o seară cu strălucirile cristaline ale muzicii, completată de Uvertura la Opera «Don Giovanni» și de Simfonia nr. 39 în Mi bemol Major K. 543”, declară Alexandra Gurgu, secretar muzical al Filarmonicii “Lyra – George Cavadia” Brăila.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Filarmonicii din strada Ana Aslan nr. 29 sau online, de pe platforma BLT.ro. Prețul biletelor este de 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru studenți și pensionari, iar pentru elevi, 10 lei.

Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Brăila, Primăria municipiului și Filarmonica “Lyra – George Cavadia”.