90 de funcționari publici brăileni s-au instruit în domeniul transparenței, eticii și integrității în administrația publică. Unul dintre rezultatele proiectului este implementarea sistemului de management anti-mită în CJ Brăila
Punct final la proiectul “Transparență, etică și integritate în administrația publică din județul Brăila”, implementat de CJ Brăila, în calitate de beneficiar (lider de parteneriat) și Direcția Generală Anticorupție, în calitate de partener și finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020. Este vorba despre un proiect în valoare de 352.350 lei, din care finanțarea europeană și cea națională a acoperit 98%.
Durata de implementare a proiectului a fost de 16 luni, începând din octombrie 2021, iar în cadrul acestuia au fost instruite 90 de persoane cu funcții de execuție și de conducere din cadrul CJ Brăila și al instituțiilor subordonate.
Tania Ioniță, manager de proiect, a prezentat astăzi câteva date generale legate de proiect și a precizat că unul dintre rezultatele acestuia ține de implementarea sistemului de management anti-mită conform standardului ISO 37.001 în cadrul Consiliului Județean Brăila.
Ionel Epureanu, vicepreședintele CJ Brăila, s-a declarat extrem de mulțumit de colaborarea cu Direcția Generală Anticorupție în cadrul acestui proiect. În ceea ce privește implementarea sistemului de management anti-mită la Consiliul Județean, Epureanu a spus că reprezentanții firmei care a făcut auditul la instituția amintită, în vederea acordării certificării privind standardul ISO 37.001, „s-au declarat foarte mulțumiți de ce au găsit. E adevărat, mai avem mici lucruri de îmbunătățit, dar în general putem spune că stăm bine, spre foarte bine în acest moment”.
Mai multe detalii cu privire la instruirea de care au beneficiat participații la proiect a prezentat Mihaela Condruz, expert prevenire corupție în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Brăila:
Mihaela Simona Perianu, una dintre participantele la instruire, s-a arătat foarte mulțumită de modul în care s-au desfășurat discuțiile și de faptul că a fost o activitate interactivă, în care cursanții au putut face observații și au putut pune întrebări în timpul activităților.
Întrebată ce lucruri noi a învățat la această instruire, cu privire la combaterea corupției, aceasta a declarat că „pentru a aduce la cunoștință un act de corupție trebuie să ai curaj”: