A demarat prima licitație organizată de Asociația Lacu Sărat: Se caută firma care să se ocupe de reabilitarea/ modernizarea străzilor, trotuarelor și aleilor din stațiune. Suma alocată pentru acest an – 2.500.000 lei

Asociația de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat a demarat licitația pentru desemnarea firmei care se va ocupa de tot ceea ce ține de întreținerea străzilor, trotuarelor și aleilor din stațiune.

Asociația s-a înființat în aprilie 2021 și până în luna ianuarie 2022 s-a aflat în „procedură organizatorică”, după cum se precizează într-un raport de activitate prezentat de președintele acesteia, Marius Caranica.

Începând din luna ianuarie s-au încheiat contractele individuale de muncă pentru ocuparea unor posturi prevăzute în organigramă, iar din luna martie s-au încheiat contractele de muncă pentru posturile necesare funcționării compartimentului financiar-contabil.

Întrebat fiind în ce fel s-au făcut aceste angajări, Caranica a precizat că s-a organizat concurs, din comisia de examinare făcând parte reprezentanți ai celor trei asociați (Consiliul Județean Brăila, Primăria Brăila, Primăria Chiscani). De asemenea, l-am întrebat pe acesta câți dintre cei angajați sunt membri PSD, iar răspunsul a fost că din 6 persoane angajate (dintre care 3 cu jumătate de normă), doar una este membru PSD.

La finalul lunii martie a fost elaborat Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022, iar în aprilie acesta a fost aprobat de Adunarea Generală a Asociaților.

În prezent asociația are în derulare procedura de licitație publică pentru realizarea următoarelor lucrări:

*„Întreținere curentă și periodică a străzilor, trotuarelor și aleilor din stațiunea Lacu Sărat”, valoarea alocată pentru anul 2022 fiind de 2.500.000 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 iunie 2022.

După cum ne-a precizat președintele Caranica, „nu este vorba despre ceea ce ține de curățenia străzilor, trotuarelor și aleilor, așa cum au înțeles unele persoane, ci de reabilitarea și modernizarea acestora, adică despre turnat asfalt, reparații, amenajare piste de biciclete, etc”.

*„Reabilitare și modernizare spații verzi din stațiunea Lacu Sărat”, valoarea alocată pentru anul 2022 fiind de 50.000 lei. Documentația pentru această licitație  a fost transmisă la SEAP și este în analiză, iar în cel mult două zile va fi publicată, astfel încât cei interesați se vor putea înscrie la licitație.

În ambele cazuri este vorba despre contracte multianuale.

Pe de altă parte, asociația a depus prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny cereri de finanțare pentru următoarele obiective de investiții:

*„Modernizare și extindere spații verzi, alei pietonale și piste de biciclete pentru punerea în valoare a stațiunii turistice Lacu Sărat”, cu o valoare eligibilă de la bugetul de stat de 11.643.803,45 lei.

*„Extindere rețea de apă și canalizare pentru punerea în valoare a stațiunii turistice Lacu Sărat”, cu o valoare eligibilă de la bugetul de stat de 4.641.550,54 lei.