A FOST DEMOLATĂ FOSTA CENTRALĂ TERMICĂ SITUATĂ ÎN ZONA PIEȚEI CONCORDIA. ÎN LOCUL EI SE VA AMENAJA O PARCARE

A fost demolată fosta centrală termică situată în apropierea Pieței Concordia – mai exact, la intersecția străzii Ghioceilor cu strada Roșiori -, care a devenise o ruină și reprezenta un pericol pentru trecători, iar în locul ei va fi amenajată o parcare.

Lucrările sunt executate de asocierea de firme SC Micatis Prod SRL – SC Aldun Proiect SRL, iar valoarea lucrării este de 618.800 lei cu TVA. După cum ne-a informat viceprimarul Alexandru Jantea Crican, durata de execuție a contractului este de 12 luni, din care pentru serviciile de proiectare au fost alocate 2 luni, iar execuția lucrărilor trebuie finalizată în 10 luni.

Practic, în suma amintită intră atât documentația tehnică pentru desființarea centralei termice și pentru amenajarea unei parcări, cât și lucrările propriu-zise, respectiv desființarea turnului, realizarea unei rețele pluviale, realizarea a 39 de locuri de parcare, reparații trotuare și spații verzi.

Amintim că centrala termică ce este demolată acum a fost construită în anii ’80, fiind destinată încălzirii blocurilor din zonă care erau proprietatea fostei Schele de Petrol Brăila.