A fost lansat Programul Regional Sud-Est 2021-2027. Fonduri europene în valoare de 1,48 miliarde de euro sunt disponibile pentru Regiunea din care face parte și județul Brăila

Ieri a avut loc la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila lansarea Programului Regional Sud-Est 2021-2027, organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. La eveniment au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, autorităților naționale și administrației locale din Regiunea Sud-Est, între care îi amintim pe: Krzysztof Kasprzyk, șef adjunct al Unității pentru România, Direcția Generală Politică Regională & Urbană, Comisia Europeană, Andreea Anamaria Naggar, secretar de stat în Ministerului Investițiilor și al Proiectelor Europene, Alexandru Stoica, secretar de stat la MDLPA, Luminița Mihailov, director general ADR Sud-Est, Jenica Crăciun, șef AM PR SE, Răzvan Popescu, subsecretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila și Marian Dragomir, primar al Brăilei.

După cum s-a precizat, Programul Regional Sud-Est 2021-2027 beneficiază de o alocare totală de 1,48 miliarde de euro, un element de noutate fiind acela că Programul Operațional Regional se descentralizează și astfel, poate răspunde mai bine nevoilor cetățenilor din regiunea amintită.

În cuvântul său, primarul Marian Dragomir a făcut câteva comentarii pe această temă: “Vreau să salut în mod special un lucru: faptul că vorbim în sfârșit de descentralizare și că în viitor ghidurile vor fi realizate pe plan local. Acest lucru aduce un plus în ceea ce privește finanțarea europeană, ca urmare a faptului că nevoile adaptate fiecărei comunități vor fi incluse în ghidurile principale. Fondurile europene au un aport esențial în dezvoltarea comunităților locale și există în fiecare localitate exemple de bună practică, dar în viitor scopul nostru va fi să adaptăm nevoile fiecărei localități și fiecărei regiuni în viitoarele ghiduri ce vor fi realizate în perioada următoare”.

Fondurile europene din exercițiul financiar 2021-2027 sunt structurate în șapte priorități de dezvoltare, iar investițiile/finanțarea vor sprijini specializarea inteligentă și inovarea, IMM-urile, digitalizarea, eficiența energetică a clădirilor, dezvoltarea urbană, infrastructura verde, mobilitatea urbană și conectivitatea regională, infrastructura educațională, regenerarea urbană, valorificarea patrimoniului natural/cultural.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns