A IESIT CU SCANTEI LA SEDINTA IN CARE S-A DISCUTAT REPRIMIREA IN PSD A DEPUTATULUI EMILIA MEIROSU. ACEASTA S-A SUPARAT SI A PARASIT SALA

Discutii tensionate in sedinta organizatiei PSD in care s-a luat in discutie reprimirea in partid a deputatului Emilia Meirosu, care a demisionat in 2018 din PSD, pentru a trece la Pro Romania si care la finele anului trecut a demisionat din noul sau partid si a facut cerere de adeziune la PSD.

Potrivit viceprimarului Brailei, Alexandru Jantea Crican, statutul PSD spune ca adeziunile depuse se discuta si se aproba mai intai in organizatia de sector (zona in care domiciliaza persoana care face solicitarea de inscriere in partid) si apoi sunt analizate in cadrul organizatiei municipale PSD. In acest context, zilele trecute a avut loc prima discutie legata de adeziunile depuse de Emilia Meirosu, precum si de alti fosti membri ai Pro Romania, iar membrii organizatiei PSD de sector au hotarat ca votul asupra adeziunilor sa nu se dea prin ridicare de maini, ci sa fie unul secret, pe buletine de vot.

Potrivit informatiilor obtinute pe surse, aceasta decizie a membrilor organizatiei PSD a iritat-o peste masura pe Meirosu, care ar fi declarat ca in calitatea sa de parlamentar nu merita sa fie tratata in acest mod, a facut niste comentarii acide la adresa membrilor PSD prezenti in sala (inclusiv la adresa viceprimarului Alexandru Jantea Crican, prezent in sala in calitate de invitat) si a plecat furioasa, insotita de ceilalti fosti colegi de la Pro Romania.

Contactat telefonic, viceprimarul Alexandru Jantea Crican a confirmat faptul ca Emilia Meirosu a fost nemultumita de modalitatea in care s-a dorit sa se voteze si ca a parasit sala, suparata. El ne-a declarat ca tot ce s-a intamplat in sedinta respectiva a fost potrivit statutului partidului: “Fiecare om este liber sa aleaga pentru el ce vrea sa faca. Nu s-a pus niciodata problema unui refuz de reprimire in partid a doamnei Meirosu, doar ca in conformitate cu prevederile statutului si a unei logici elementare sunt cel putin doua variante de vot: cea directa si cea cu buletinul in urna, cu o comisie de validare. A fost o decizie pe care a luat-o organizatia respectiva, care are dreptul sa hotarasca in ce fel sa se voteze.

Eu eram acolo in calitate de vicepresedinte al organizatiei judetene PSD si de coordonator; eram invitat, nu aveam drept de vot. Colegii din organizatia respectiva au fost intrebati de catre presedinta cum doresc sa voteze, ei au spus ca avand in vedere ca sunt mai multe solicitari de primire in partid ar fi mai bine sa se opteze pentru buletine de vot. Si atunci a existat o neintelegere, ca sa spun asa, o nemultumire a doamnei deputat, moment in care a parasit sala”.

Intrebat daca este adevarat ca Meirosu i-a vorbit urat, Jantea Crican a raspuns: “Fiecare om, atunci cand este mai aprig la manie… Dar sincer, nu am inteles motivul pentru care a simtit nevoia sa paraseasca sala, pentru ca acum discutand logic: care este diferenta intre a se vota prin ridicarea mainii si a vota pe buletinul de vot, ca dupa aceea sa existe un proces verbal la care sa se anexeze voturile?

Acum scuzati-ma, tu depui o adeziune pentru ca doresti sa revii in partid si partidul doreste sa supuna la vot adeziunea ta, iar tu parasesti sala…

Din moment ce dumneaei s-a ridicat si a spus ca nu e de acord sa se voteze in acel mod si a plecat, nu s-a mai supus la vot solicitarea dansei”.

Intrebat daca se va relua votul, in cazul in care deputatul Meirosu doreste in continuare sa intre in PSD, Jantea Crican a spus: “Se va repune in discutie adeziunea dansei si se va vota asa cum doreste organizatia respectiva. Nu este o impunere venita de la centru sau de la conducerea organizatiei judetene, este statutar ca organizatia respectiva sa decida in ce mod se voteaza”.