A început școala. În majoritatea unităților de învățământ din județul Brăila cursurile de desfășoară în scenariul verde

Elevii din județul Brăila au revenit azi la școală, în cel de-al doilea semestru. Cursurile au loc tot în condiții speciale, cu respectarea unor reguli de protecție care includ purtarea obligatorie a măștii de către elevi și profesori (cu excepția copiilor de grădiniță), păstrarea unei distanțe minime de 1 metru între bănci, organizarea unor circuite separate de intrare/ieșire din școală și de asemenea,  în clase și pe coridoare trebuie să existe recipient cu dezinfectant.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brăila a stabilit scenariul privind deschiderea fiecărei unități de învățământ în parte, în baza numărului de îmbolnăviri anunțate oficial pentru localitățile din județ.

Conform Hotărârii CJSU Brăila nr 40/ 7 februarie, în scenariul roșu au început cursurile doar preșcolarii de la Grădinița cu program normal din localitatea Albina (comuna Tichilești).

Cursurile se vor desfășura conform scenariului galben în câteva localități din județ (vezi foto), dar cele mai multe școli vor funcționa în scenariul verde.

Amintim că în scenariul verde (valabil când rata de infectare este sub 1 la mia de locuitori) cursurile se desfășoară la clasă; în scenariul galben  (valabil când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1 la mie, dar mai mică sau egală cu 3) vin fizic la școală preșcolarii, elevii din clasele primare și elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, iar restul claselor fac ore online.