A început un nou an școlar și la Penitenciarul Brăila

În această după-amiază a avut  loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2022 – 2023 și la Penitenciarul Brăila, ca urmare a unui protocol de cooperare încheiat între instituția amintită și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).

Profesori de la Școala Generală „Nikos Kazantzakis” și Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” vor asigura desfășurarea cursurilor de școlarizare pentru deținuți, urmând a fi organizate  cursuri de nivel primar, gimnazial și liceal.

Serviciul de Educație din cadrul Penitenciarului Brăila a selecționat un număr de 122 deținuți care îndeplineau condițiile prevăzute de lege pentru a urma cursurile de  școlarizare, astfel:

*Clasele I-IV, forma de școlarizare „ A doua șansă”- 29 deținuți;

*Clasele V-VIII – forma de școlarizare – frecvență redusă, 47 deținuți;

*Clasele IX – X , forma de școlarizare – frecvență redusă, 46 deținuți.

Directorul Penitenciarul Brăila, comisar șef de poliție penitenciară Horia Huluba, a transmis astăzi mesajul directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor cu ocazia  deschiderii noului an școlar, un mesaj de încurajare a cursanților, dar și de apreciere pentru toți factorii implicați în creșterea nivelului educațional și de formare profesională a deținuților, în vederea facilitării reintegrării sociale în familie și pe piața muncii.

În acest context, comisar șef de poliție penitenciară Simona Calu, director adjunct Reintegrare Socială, a declarat că învățământul reprezintă instrumentul fundamental pentru formarea, educarea și progresul unei națiuni. Scopul școlarizării organizate si desfășurate în penitenciar este să asigure dezvoltarea unor atitudini pozitive și posibilitatea de a promova într-o meserie si a presta o munca utilă în societate.

Conducerea Penitenciarului Brăila a mulțumit personalului didactic care își desfășoară activitatea în sistemul penitenciar pentru efort și consecvență, a asigurat profesorii de întreaga sa apreciere și și-a exprimat speranța ca acest nou an de învățământ să decurgă în cele mai bune condiții, din punct de vedere personal și profesional.

La finalul festivității, preotul capelan al Penitenciarului Brăila, Vasile Marian Neagu, a binecuvântat evenimentul.

La festivitatea de deschidere a noului an școlar au participat Daniela Surdu, directorul Școlii Gimnaziale „Nikos Katzantzakis”, prof. Mihaela Nour, precum și prof. Caludia Diță, din partea  Colegiul ”C.D. Nenițescu”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns