ACS Sport Plus Brăila a terminat turul Campionatului Diviziei A2 de senioare pe locul secund, la egalitate de puncte cu ocupanta primei poziții

Succes notabil pentru voleiul brăilean: ACS Sport Plus Brăila a trecut la pas de CSM București cu 3-0 și a terminat turul Campionatului Diviziei A2 de senioare pe locul secund, la egalitate de puncte cu CSM Constanța, ocupanta primei poziții.

În etapa a VI-a a a seriei Est, sâmbătă, în sala Carantina, Sport Plus Brăila nu a avut emoții în privința victoriei. Primul set a fost la discreția gazdelor. Cu un joc precis în toate fazele, gazdele au reușit să-și arate superioritatea, scorul arătând 17-4 la un moment dat și 25-11 la finalul primul set.

La fel de bine au început și actul secund fetele pregatite de Nicu Harabagiu, 9-4. O ușoară relaxare s-a petrecut pe acest fond și CSM s-a apropiat amenințător, 17-16. Timpul de odihnă solicitat de tehnicianul formației brăilene a schimbat lucrurile și Sport Plus a închis socotelile cedând doar două puncte. Setul trei a fost ceva mai disputat, dar soarta întâlnirii nu a putut fi schimbată. S-a terminat 25-19.

Au jucat: Cristea Alesia, Hantău Sabina, Făiniță Miruna, Konovalova Maryna, Mărgărit Cătălina, Muzychenko Tania, Dudenok Daria și Belu Maria.

“Succesul cu CSM București a încununat munca noastră începută încă din vară. Faptul ca iernăm la egalitate de puncte cu Constanța ne obligă să avem și returul la fel de bun. Astfel ne vom apropia de atingerea obiectivului de performanță din acest an competițional: accederea la barajul de promovare în prima divizie de senioare a țării.

Parcursul nostru a fost susținut de Consiliul Județean până la 30 noiembrie, precum și de o serie de firme cărora le mulțumesc pentru că au făcut-o până acum și sperăm să ne ofere continuitatea.

Ne dorim mai mult și suntem în căutare continuă de oameni iubitori de sport și de a se alătura unui proiect corect construit încă de la început. Ne dorim ca brăilenii să se apropie mai mult de volei în noul an. Brăila are tradiție și ne obligă pe toți să o respectăm și să facem tot ce se poate pentru a continua. ACS Sport Plus Brăila și-a asumat acest rol și ar fi păcat ca, după ratarea momentului 2012, când s-a desființat echipa ce promova în prima ligă, să se mai repete o astfel de situație. Doresc colaboratorilor, susținătorilor și celor care care au facut posibile aceste rezultate, sarbători fericite”, a declarat Constantin Baciu, președintele grupării brăilene.

După șase etape disputate în seria Est clasamentul arată astfel: 1. CSM Constanța – 11p, 2. ACS Sport Plus Brăila 11p, 3. CSU Galați 8p, 4.CSM București 5p, 5. CSM Focșani 3p, 6.CTF Mihai I București 1p.

Echipa brăileană revine în circuit pe 4 februarie. Prima etapă a returului va fi în deplasare la Focșani, iar pe 18 februarie brăilencele vor juca acasă cu CSU Galați.