Acțiuni ale polițiștilor brăileni în cadrul campaniei ”0 ALCOOL = 0 PROBLEME”

În perioada 15-17 martie polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brăila și Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Brăila, împreună cu OMV Petrom, au organizat un eveniment educativ dedicat conducătorilor auto și liceenilor, cu privire la efectele pe care consumul de băuturi alcoolice și substanțe cu efect psihoactiv le au asupra capacității de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice.

Acțiunile s-au desfășurat în cadrul campaniei ”0 ALCOOL = 0 PROBLEME”, ce se derulează la nivel național și are ca scop conștientizarea conducătorilor auto cu privire la conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor cu efect psihoactiv.

La Brăila activitățile s-au desfășurat în stațiile de carburanți situate pe DN 2B, în apropiere de localitatea Filipești și Oprișenești și au participat conducători auto și elevi din cadrul liceelor Ianca și Făurei, posesori de permis de conducere ori aflați în curs de dobândire a acestuia. Cu această ocazie beneficiarilor le-au fost prezentate normele rutiere care reglementează acest domeniu, fiindu-le oferite flyere cu mesaje educative elevilor și profesorilor. Participanții au folosit ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și a substanțelor cu efect psihoactiv și au fost făcute testări demonstrative cu aparatele etilotest și etilometru. Totodată, au fost prezentate regulile de circulație și importanța cunoașterii acestora pe termen lung.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns