„Activitate în comunitate” în Postul Mare, pentru câțiva tineri de la Centrul de Detenție Tichilești

Cu prilejul Postului Mare și a perioadei premergătoare a Săptămânii Sfintelor Pătimiri, astăzi, 4 aprilie, Centrul de Detenție Brăila Tichilești a organizat o activitate ce a urmărit sensibilizarea și mobilizarea comunității, în vederea susținerii tinerilor aflați după gratii. Mai exact, este vorba despre proiectul „Activitate în comunitate”, în cadrul căruia un număr de 9 persoane internate – tineri și majori de la regimul deschis – au vizitat „Parohia Sf. Ierarh Nicolae din Tufești.

„Am săvârșit alături de preotul Adrian Andronache, parohul bisericii, Slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite și am înălțat rugăciuni și cereri speciale pentru cei vremelnic închiși și pentru bunicii și tinerii din comunitatea parohială.

Având în vedere că în Biserica Ortodoxă Română se serbează anul omagial al pastorației vârstnicilor, cu acest prilej, «tinerele de vârsta a treia» din comitetul parohial au pregătit pentru «nepoți» o agapă copioasă, constând în mâncare caldă și dulciuri, povățuindu-i totodată și încurajându-i că după liberare, vor fi așteptați cu bucurie în familii, în comunitate și în lume.

Apoi, într-o atmosferă duhovnicească, am avut conversații pe teme spirituale, liturgice și moral-religioase. La final toți cei prezenți au primit din partea parohiei daruri de zidire sufletească, iconițe, cărți de rugăciune și revista eparhială «Călăuza Ortodoxă».

Prin derularea acestei de activități s-a dorit accentuarea sentimentului de apartenență la mediul familial și  sensibilizarea comunității cu privire la problemele persoanelor internate în Centrul de detenție”, declară preotul capelan Cristian-Adelin Bocioagă.