Activități preventive desfășurate astăzi de polițiștii și jandarmii brăileni

Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu jandarmii brăileni, au desfășurat astăzi activități de prevenire și informare a elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann”, precum și a cetățenilor, în zona unui complex comercial din municipiu.

Oamenii legii au avut ca obiectiv informarea elevilor cu privire la noțiuni de răspundere juridică, noțiunile de infracțiune și contravenție, aspecte privind răspunderea penală, factorii favorizanți ai implicării minorilor în săvârșirea de fapte ilegale, măsurile educative și modalități de rezolvare a conflictelor cu alți elevi. Astfel, în cadrul activităților de azi au fost expuse exemple privind faptele de natură contravențională sau penală care pot fi săvârșite de elevi în cadrul unei unități de învățământ și consecințele pe care acestea le pot avea asupra victimei sau autorului.

De asemenea, polițiștii au purtat discuții cu cetățenii și au distribuit materiale preventive pentru informarea acestora cu privire la implicațiile traficului de persoane și comportamentele care trebuie adoptate pentru a nu întreține această formă de abuz sau pentru a nu ajunge în situația de victimă. Acțiunile de azi se înscriu în programul „Reducerea vulnerabilității la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetățenilor români aflați în țară și în afara granițelor României”.