Activități preventive în sistem integrat desfășurate astăzi în Gara Feroviară Brăila

Polițiștii și jandarmii brăileni, alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați au participat astăzi la o campanie de informare care a avut drept scop prevenirea victimizării cetățenilor prin infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului. Activitățile s-a desfășurat în Gara Feroviară Brăila și în zona adiacentă acesteia și au vizat deopotrivă minorii, tinerii și adulții.

„Pornind de la riscurile de victimizare specifice fiecărei categorii de vârstă, informațiile și recomandările transmise beneficiarilor au urmărit protejarea bunurilor personale pe timpul călătoriilor sau al absenței pe perioade mai lungi de la domiciliu (Proiect Național „Sigur acasă”), prevenirea disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare de la domiciliu, a consumului de substanțe interzise, prevenirea abuzurilor sexuale asupra minorilor, dar și a faptelor de violență domestică, precum și pentru prevenirea implicării în calitate de victime în diferite forme ale traficului de persoane. Nu în ultimul rând, au fost promovate sfaturi pentru siguranța pe internet, cu accent pe prevenirea și gestionarea corectă a situațiilor de cyberbullying și a fraudelor online.

Creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale, reprezintă o prioritate pentru Poliția Română. Pentru eficiența măsurilor și acțiunilor preventive, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității efectuează studii și analize periodice asupra tendințelor criminalității. Astfel, programele/campaniile/proiectele de prevenire naționale sunt implementate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila prin Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, ce desfășoară activități cu caracter interactiv având drept scop informarea și conștientizarea grupurilor țintă cu privire la un fenomen criminogen”, se arată într-un comunicat dat publicității.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns