ACTORII BRAILENI PARTICIPA LA FESTIVALUL “FEST(IN) PE BULEVARD”, CU SPECTACOLUL “JACQUES SI STAPANUL SAU”

Spectacolul ”Jacques si stapanul sau” de Milan Kundera, o productie a Teatrului “Maria Filotti” Braila, se va juca in cadrul Festivalului International de Teatru „FEST(in) pe Bulevard”, marti, 21 octombrie, in sala Teatrului Odeon din Bucuresti.

”Jacques si stapanul sau”, singura piesa  scrisa de Kundera, reia elemente esentiale din povestea originala a romanului ”Jacques Fatalistul si stapanul sau”, de Denis Diderot, reinnoindu-i forma si posibilitatea de a fi pus in scena. Inceputul operei originale este un laitmotiv al intrebarilor lui Kundera: „Cum s-au intalnit? Cum se numeau? De unde veneau? Incotro se indreapta? Oare se stie unde merg? Ce spuneau? Unde mergem? Spre ce ne indreptam?”.

Cinci naratori spun pe rand povestirile din roman: autorul, stapanul, Jacques, hangita si marchizul. Pe toti ii vom reintalni in piesa lui Kundera, sarind sprintar de pe o scena pe alta, dintr-o poveste in alta.

Distributia: LIVIU PINTILEASA, IONUT VISAN, MIHAELA TROFIMOV, ALIN FLOREA, SILVIU DEBU, ADRIAN STEFAN, CORINA BORS, NARCISA NOVAC

Regia: CRISTI JUNCU