Adrian Popa, fost membru AUR: „Florin Cîrligea mi-a cerut să nu mai atac PSD, fiindcă vom face alianță cu acest partid. Mi s-au oferit bani ca să nu mai dau în PSD. Am un contract și înregistrări”

Acuzații grave lansate astăzi de Adrian Popa, care a fost timp de 3 ani președintele Organizației de Tineret a AUR Brăila, cu privire la blatul pe care actualul lider local AUR, Florin Cîrligea, l-ar face cu PSD.

Tânărul a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a părăsit acest partid și a decis să treacă la SOS România când s-a convins că, de fapt, AUR nu face opoziție PSD-ului și nu dorește să facă o schimbare la Brăila, ci doar mimează opoziția, pentru a păcăli electoratul, în condițiile în care s-au făcut deja înțelegeri pe sub masă cu PSD.

Adrian Popa a spus că în ultimii ani a criticat la modul public și asumat lucrurile care sunt în neregulă în Brăila și greșelile administrației PSD, iar dorința sa de a se implica în realizarea unei schimbări în politica și administrația brăileană l-a făcut să se înscrie în AUR. În acest context, spune tânărul, a fost surprins când omul de afaceri Florin Cîrligea, intrat recent în AUR Brăila, i-a cerut cu subiect și predicat să nu mai critice PSD-ul și în plus, același Cîrligea le-a spus mai multor colegi că în localitățile în care PSD are un primar puternic, AUR Brăila nu va desemna candidați la algerile locale sau dacă îi va desemna, vor fi doar de formă, fiindcă nu îi va susține la modul real.

Popa susține că prima dată când și-a dat seama că ceva este în neregulă a fost în urmă cu circa 2 luni, pentru că după ce a fost 3 ani președintele Organizației de Tineret AUR Brăila și a fost foarte activ din această postură, i s-a spus că trebuie să-i cedeze locul unei tinere care este fiica unui om de afaceri brăilean, fiindcă aceasta va aduce bani în partid.

După aceea, spune Adrian Popa, a avut surpriza ca Florin Cîrligea să-i ceară să nu mai atace PSD în postările sale: „Spun exact ce mi s-a spus de conducere și de domnul Cîrligea: «Adrian, nu mai da în PSD, pentru că vom face alianță cu ei!».

Înainte de treaba aceasta mi s-au oferit bani ca să nu mai dau în PSD. Știți cu toții că eu am un site de presă locală. «Nu mai ai voie să scrii niciodată nimic de PSD, cel puțin momentan nu mai scrie de PSD, că e posibil să facem alianță cu ei!». Și nu mint, am un contract, am înregistrări, domnilor! Domnii de la presă să-l întrebe pe domnul Cîrligea dacă e adevărat.

«Adrian, nu mai da în PSD, pentru că vom face alianță cu ei!». De ce nu te-ai înscris, domnule, în PSD? Ce ce-ai venit acolo (în AUR – n.r.), să distrugi?

Eu am stat acolo ca să strâng dovezi.

Ceea ce s-a spus, «Nu băgăm candidat AUR acolo unde este PSD și dacă băgăm, nu-l susținem», «Nu mai dăm în PSD». Știți că au fost discuții și a fost o ședință pe municipiu, de la București le-a spus «Mergeți, măi, la PSD, aprindeți și voi o lumânare așa, la mișto!».

Potrivit lui Adrian Popa, AUR a devenit la Brăila „HAUR-ul roșu”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns