Aflat în vizită la Yazaki SRL Brăila, premierul Ciucă a aflat că „3600 de angajați nu se țin foarte ușor, în condițiile în care există întreruperi pe fluxul de producție”

Premierul României, Nicolae Ciucă, a vizitat astăzi județul Brăila, prima sa oprire fiind la societatea Yazaki România SRL Brăila – o investiție de 50 de milioane de euro -, care produce cablaje pentru industria de automobile. Ciucă a discutat cu conducerea firmei despre problemele pe care le întâmpină patronatul în a-și găsi și a păstra muncitorii, precum și despre greutățile financiare generate de contextul internațional tulbure, șeful Executivului prezentând pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România”.

Un alt subiect a fost legat de politicile guvernamentale de menținere a locurilor de muncă și încurajarea creării altora noi, în contextul în care societatea se află între beneficiarii ajutorului de stat pentru compensarea pierderilor generate de pandemie.

”Faptul că la nivel național peste 9.000 de angajați ai companiei și-au păstrat locurile de muncă în pofida dificultăților generate de criza sanitară se datorează și sprijinului guvernamental. În luna decembrie a anului trecut compania a beneficiat de ajutor de stat în valoare de 15 milioane de lei pentru plata salariilor, o modalitate de compensare a pierderilor generate de pandemia COVID-19”, a precizat Ciucă.

Mai apoi prim-ministrul a vizitat șantierul podului peste Dunăre, după care a avut o întâlnire cu primari și alți membri PNL din Brăila și Galați.

Presa a avut acces doar la partea ce a ținut de vizita pe șantierului podului, loc în care Ciucă a dat o scurtă declarație, fără să accepte întrebări din partea ziariștilor.

Premierul dat câteva detalii despre vizita la Yazaki: „Este o companie care are un număr de 3600 de angajați, care produce cablaje electrice și electronice și am putut să discut și să iau la cunoștință problemele cu care se confruntă companii de o astfel de dimensiune, astfel încât să putem să identificăm împreună soluții, pentru că pe de-o parte, am avut criza generată de pandemia de COVID, de cealaltă parte, iată, acum sunt influențe directe sau indirecte ale războiului din Ucraina și este nevoie de coordonare între mediul privat și instituția Guvernului, astfel încât să putem să asigurăm derularea în continuare a producției, să protejăm locurile de muncă și am putut să văd această coordonare realizându-se cât se poate de eficient.

Conducerea companiei ne-a explicat modalitatea în care reușesc să-și păstreze resursa umană. 3600 de angajați nu se țin foarte ușor, în condițiile în care există întreruperi pe fluxul de producție, întreruperi care sunt generate atât de scăderea cererii de automobile, cât și întreruperi generate de întreruperea fluxurilor logistice”.