Agenda Teatrală

Sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului ”Maria Filotti” din Brăila se va juca spectacolul „Doi pe un balansoar”, de William Gibson, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, ce îi are ca protagoniști pe actorii Corina Moise și Alin Florea.

„«Doi pe un balansoar» este  o complicată relație de dragoste dintre un avocat și o dansatoare, într-un New York imposibil. O femeie care atrage ca un magnet bărbați nepotriviți, escroci sentimentali, cinici, victima perfectă, cea care rămâne de obicei singură, nefericită, fără de noroc și care într-o zi cunoaște un bărbat, primul din viața ei, care nu vrea să profite de ea, cel care o transformă dintr-o persoană singuratică, plină de complexe, într-o femeie mândră de frumusețea ei. Însă acea zi minunată trece, dispare, odată cu cel care o iubise cu adevărat”, precizează organizatorii.

Duminică, 21 noiembrie, la ora 18.00, va fi prezentat spectacolul „ORESTIA” după Eschil, adaptare de Radu Iacoban, traducerea Alexandru Miran, regia artistică Radu Iacoban, scenografia Tudor Prodan, light design Bogdan Gheorghiu, univers sonor Aida Sosic, asistent regie Nicholas Cațianis.

„«Orestia» lui Eschil, redescoperită în zilele de pandemie, e un pretext de a spune spectatorilor un basm crud despre un antierou al cărui destin nu presupune săvârșirea unor fapte eroice, ci un matricid.

Ca în orice text antic, avem de-a face cu zei – răi, nemiloși, egoiști – care trasează destinul unor oameni – slabi, visători, naivi, vulnerabili.

Ce e actual? Că nimic nu s-a schimbat. Raportul omului cu autoritatea, fie că între timp, zeii și-au dat mâna și s-au reîntrupat în unul singur sau că au fost uitați și s-au preschimbat în instituția statului, a rămas același. Suntem neștiutori, foarte ușor de manipulat și hipersensibili. Dacă n-am fi fost așa, nu am avea motive să comitem atât de multe greșeli, așa cum se întâmplă cu protagoniștii spectacolului nostru”, declară regizorul Radu Iacoban.

Distribuția spectacolului: Ciprian Brașoveanu, Elena Andron, Narcisa Novac, Ciprian Chiricheș, Blanca Doba, Silvia Tariq, Silviu Debu, Valentin Terente, Nicholas Cațianis, Ciprian Brașoveanu, Corina Borș, Vlad Volf.