Agenda teatrală

Vineri, 4 iunie, la Teatrul „Maria Filotti” Brăila se va juca spectacolul „ASTA-I TINEREȚEA NOASTRĂ”, de Kenneth Lonergan/ traducerea – Radu.

Distribuția: Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Ciprian Chiricheș

Scenografia: Tudor Prodan/Light designer: Bogdan Gheorghiu/ Regia: Radu Iacoban/ Foto: Adi Bulboacă

“Am avut șansa să-l cunosc pe Kenneth Lonergan – autorul, nu persoana – într-o librarie mică din New York. Eram acolo cu o echipă de oameni talentați, selectați de Andrei Șerban în cadrul Academiei Itinerante care îi poartă numele, coordonați fiind de doamna Corina Șuteu.

Și răsfoind în libraria asta tot felul de texte, care mai de care mai dramatice, comice sau contemporane, am dat cu cu ochii de «Asta-i Tinerețea noastră» sau «This is Our Youth», ca sa fiu mai sincer si precis. Mi-am zis: «Uite un text cu tineri, dar nu numai pentru tineri. Nu aveam aspirații regizorale pe vremea aceea, dar îmi era clar că voiam să fac parte dintr-un spectacol care să aibă acest text ca punct de plecare” – declară regizorul Radu Iacoban.

Sâmbătă, 5 iunie, de la ora 18:00, la Teatrul „Maria Filotti” Brăila poate fi vizionat spectacolul „DOI PE UN BALANSOAR”, de William Gibson

Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză/ Scenografia & foto: Adriana Grand

„O poveste de iubire, o complicată relație de dragoste dintre un avocat și o dansatoare, într-un New York imposibil. O femeie care atrage ca un magnet bărbați nepotriviți, escroci sentimentali, cinici, victima perfectă, cea care rămâne deobicei singură, nefericită, fără de noroc și care într-o zi cunoaște un bărbat, primul din viața ei, care nu vrea să profite de ea, cel care o transformă dintr-o persoană singuratică, plină de complexe, într-o femeie mândră de frumusețea ei. Însă acea zi minunată trece, dispare, odată cu cel care o iubise cu adevărat”, precizează reprezentanții teatrului.