AGENDA TEATRALA DE WEEK-END

* Vineri, de la ora 18:00, la Sala ”Bujor Macrin” a Teatrului “Maria Filotti” Braila este programat spectacolul ”Acasa la tata” de Mimi Branescu, o drama moderna, despre adevaruri existentiale, despre iubire, esec, tradare, degradare si speranta. Un spectacol in regia lui Radu Nichifor, care a participat cu succes la cea de a XIV a editie a Festivalului Comediei Romanesti ”FESTCO” de la Bucuresti, un spectacol cu o distributie formata din: Monica Ivascu, Corina Bors, Adrian Stefan, Alexandru Marin, Narcisa Novac, Dan Moldoveanu, alaturi de Lucian Pinzaru, actor al Teatrului „Fani Tardini” din Galati.

Actorul Adrian Stefan a obtinut pentru rolul Petrica din ”Acasa la tata”, la Festivalul National de Comedie de la Galati, editia 2015, Premiul pentru ”Cel mai bun actor in rol secundar”.
* Sambata, 25 februarie, la Sala ”Bujor Macrin”, de la ora 18:00 va avea loc spectacolul „Casa”, de Evgheni Griskovet si Anna Matison, un text de o actualitate, specific dramaturgiei ruse, un amestec intre comic si dramatic, un spectacol in care se vor regasi si cei maturi si in mod special cei tineri. Regia apartine Sanzianei Stoican, iar scenografia este semnata de Valentin Varlan.

Spectacolul „Casa” a fost apreciat de publicul brailean, a fost jucat cu succes pe scene din Bucuresti si din alte orase ale tarii si a beneficiat de cronici pozitive din partea criticii de specialitate. In distributie: Alin Florea, Ramona Ginga, Emilian Oprea, Liviu Pintileasa, Liliana Ghita, Valentin Terente, Corina Georgiana Bors si Marius Exarhu.
*Duminica, 26 februarie, la Sala Mare, de la ora 18:00 va putea fi urmarita piesa “Papagalita si curcanul”, o comedie politista de succes, un text des reprezentat cinematografic, ce alterneaza momentele comice cu cele de suspan, o cavalcada de intamplari stranii, bizare, specifice romanului politist.

Regia spectacolului este semnata de Radu Nichifor, muzica compusa de Cornel Cristei, iar scenografia si costumele de Raluca Polea. Din distributie fac parte: Monica Ivascu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Ginga, Adrian Stefan, Adrian Iacov, Wanessa Radu si Dan Moldoveanu.