AJOFM BRĂILA ANUNȚĂ ADRESE DE EMAIL ŞI LINII TELEFONICE DIRECTE, PENTRU INFORMARE ŞI TRANSMITEREA DE DOCUMENTE PRIVIND ŞOMAJUL TEHNIC/ACORDAREA UNOR ZILE LIBERE PĂRINŢILOR PENTRU SUPRAVEGHEREA COPIILOR

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila anunță că a creat adrese de email dedicate şi linii telefonice directe, pentru informarea şi transmiterea de cereri, declaraţii şi documente doveditoare privind şomajul tehnic/acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor.

Astfel, cei interesați pot folosi următoarele mijloace de comunicare:

*pentru şomajul tehnic (O.U.G. 30/2020) – număr de telefon 0239/612989,  email braila@anofm.gov.ro;

*pentru acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor (Legea nr. 19/2020 cu modificările şi completările ulterioare) – număr de telefon 0239/613078,   e-mail aura.spataru@br.anofm.ro.

Angajatorii care sunt direct afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor acordate salariaților în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toți angajații lor, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Angajatorii afectați indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru cel mult 75% dintre angajați care au contracte active la data intrării in vigoare a ordonanţei mai sus menţionate.