AJPIS susține că în luna ianuarie a acestui an erau disponibile (neocupate) 289 de locuri în centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice din Brăila

La nivelul județului Brăila funcționează în prezent un număr de 13 centre rezidențiale care oferă servicii persoanelor vârstnice, acestea având o capacitate de 866 de locuri, din care 289 de locuri sunt neocupate – este informația prezentată într-o informare realizată de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Brăila.

Potrivit documentului amintit, trei dintre aceste centre sunt cămine publice pentru persoane vârstnice, având o capacitate totală de 403 paturi, dintre care 107 locuri disponibile. Aceste centre funcționează sub coordonarea Direcției de Asistență Socială Brăila.

Alte 10 cămine sunt private și au o capacitate totală de 463 de locuri, din care 182 de locuri sunt disponibile. Acestea sunt susținute financiar de diverse ONG-uri.

În informarea prezentată de  AJPIS Brăila se mai arată că 9 dintre centrele rezidențiale publice și private respectă standardele minime de calitate, alte 3 centre cu licență de funcționare provizorie vor fi evaluate în teren în cursul acestui an, iar un centru nu are licență de funcționare.