ALEXANDRU BAȘNO, CANDIDATUL PNL BRĂILA LA SENATUL ROMÂNIEI: EU VREAU SĂ FAC POLITICA BOLNAVULUI, FĂRĂ DISCUȚII STERILE ȘI TIMPI MORȚI ÎN DETRIMENTUL PACIENȚILOR. O POLITICĂ FĂRĂ CIORNE, UNA ASUMATĂ, DIRECT ”PE CURAT”, CUM ÎI SPUN FIULUI MEU, CÂND FACE LINIUȚE ȘI BASTONAȘE

Alexandru Bașno este medic stomatolog, s-a născut în Brăila, are 33 de ani, soț și tatăl a doi copii.

Este un liberal autentic încă de la vârsta de 17 ani, când a început să cocheteze cu politica, căreia i s-a dedicat mai mult după facultate, din 2015, când a revenit acasă după absolvirea studiilor la Iași, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”. Aici a fost mai mult decât student; a fost și asistent universitar pentru o bună perioadă de timp, iar acum urmează să-și susțină lucrarea de doctorat.

Poate că nu s-ar fi întors acasă, dacă nu ar fi primit o ofertă de muncă de nerefuzat.

„Am fost într-o vacanță acasă, la Brăila și Ștefan Chiscop, prietenul meu, mi-a vorbit despre proiectul lui de a deschide o clinică de stomatologie și mi-a spus că vrea să lucrăm împreună. Sincer, mi-a plăcut ideea și nu am stat pe gânduri. Unde este mai bine decât acasă? Acum colaborez cu Ștefan și la noi, la clinică, totul se face profesionist, suntem o echipă de medici tineri, care știm că totul trebuie făcut impecabil. Nu regret o secundă că am venit acasă, pentru că aici am prietenii, aici lucrez și am familia aproape!”, a povestit Alexandru Bașno.

Despre viața de familie, Alexandru mărturisește că se simte împlinit și recunoscător pentru efortul celor apropiați de a-l susține în orice își propune. Politica este una dintre ambițiile sale. Cu o doctrină liberală, ce vizează modernizarea statului și o dezvoltare permanentă, și-a depus candidatura la Senatul României din partea Partidului Național Liberal, convins că politica este acel instrument care poate ajunge acolo unde se opresc competențele unui medic.

”Încrederea celor care mă susțin în acest demers mă onorează și mă obligă. Sunt reprezentantul unei generații tinere, care se află la maturitatea necesară și are datoria de a participa activ în încercarea de a depăși problemele complexe cu care țara noastră se confruntă. Eu vreau să fac politica bolnavului, fără discuții sterile și timpi morți în detrimentul pacienților. O politică fără ciorne, una asumată, direct «pe curat», cum îi spun fiului meu, când face liniuțe și bastonașe. Mi-am propus să fiu o voce a celor care nu doresc doar o etichetă de «generație de sacrificiu». Sănătatea, educația și transparența decizională sunt subiecte mai importante ca niciodată, care mă preocupă în mod deosebit și care vor fi prioritare în mandatul meu de senator. Accesul la servicii de sănătate, educația publică de calitate și responsabilizarea decidenților politici reprezintă baza dezvoltării oricărei societăți ”, a mai spus Alexandru Bașno.

Candidatul PNL la Senatul României consideră că viitorul în politică ar trebui construit, în egală măsură, cu implicarea seniorilor și tinerilor, astfel încât să se pună accentul pe schimbul de generații, să se îmbine experiența cu viziunea tinerilor: ”E timpul ca tinerii să iasă în față, cei care au ceva de zis și care au idei bune, care pot mișca lucrurile. S-a dovedit că sunt tineri care au mișcat lucruri în politică, primari de vârsta mea, tineri fără interese care pur și simplu au pus osul la treabă și au avut realizări excepționale. La noi, la Brăila, din punctul meu de vedere trebuie construit. Și cum altfel, dacă nu corect și transparent, asta este normalitatea din orașele dezvoltate. Trebuie să fim mai aproape de oameni, trebuie construit mai serios, pas cu pas, ca într-o profesie. Nu ai cum să te dezvolți personal dacă nu începi de jos, să poți discerne situații, de ce te vrea lumea, de ce nu te votează, oare din cauza candidaților, a politicii sau a mesajului, pe care, poate, nu-l înțeleg“ , a conchis medicul stomatolog. (publicitate electorală)