ALEXANDRU BUCĂLĂU, CANDIDAT PNL LA SENAT: PNL A LANSAT CEL MAI ÎNDRĂZNEȚ PLAN DE INVESTIȚII, „RECLĂDIM ROMÂNIA”, CARE SE VA REALIZA CU 80 DE MILIARDE DE EURO

„Partidul Național Liberal a fost singurul care a avut curajul să treacă România prin cea mai gravă criză de după Al Doilea Război Mondial și și-a asumat responsabilitatea guvernării “ – este ceea ce spune Alexandru Bucălău, candidatul PNL Brăila la Senatul României.

”Desigur, sunt mulți cei care comentează, dintre cei care au stat pe margine. Să nu uităm, însă, că în 2020, într-un an de mare criză, Guvernul Orban, prin măsurile luate, a asigurat păstrarea locurilor de muncă și susținerea companiilor românești confruntate cu criza. Una dintre primele măsuri luate a fost să se elimine suprataxarea practicată de PSD. După ce s-a eliminat supraacciza la carburanți, totul s-a regăsit în prețurile de la pompă, dar și în toate prețurile de consum. Așa se face că și inflația a scăzut, de la 5,4 la 2,2%, una dintre cele mai mici din Europa. În aceste condiții, toate majorările de pensii și salarii s-au resimțit în mod real în buzunarele românilor, pentru că nu au fost venituri dublate de inflație, ci au fost creșteri reale”, a explicat candidatul Alexandru Bucălău.

Salariul mediu este mai mare cu 7,6% decât în 2019, pensiile cu 14%, cea mai mare creștere din ultimii 20 ani. Odată ce suprataxarea s-a eliminat, politica fiscală mai relaxată a determinat firmele să-și achite taxele și impozitele la timp, iar din august, la bugetul statului s-au adunat mai mulți bani.

”Eu cred că se poate trage o concluzie: am făcut toate astea în plină pandemie, cu o majoritate PSD ostilă în Parlament. Oamenii trebuie să înțeleagă că dacă avem și un guvern și un parlament majoritare PNL, atunci vom reuși să ne punem și mai bine în aplicare politicile noastre, care înseamnă dezvoltare.

PNL a  lansat cel mai îndrăzneț plan de investiții, Reclădim România, care se va face cu cele 80 de miliarde de euro, atrase de la Uniunea Europeană, pentru dezvoltarea României. Guvernul PNL a arătat că vrea să lanseze marile șantiere, cu finanțare europeană. Guvernările PSD, dimpotrivă, au însemnat șapte ani ratați. PSD doar a cheltuit, iar noi am adus o schimbare radicală. În loc de un consum nesăbuit, de risipă, noi venim cu investiții și dezvoltare economică”, a mai declarat liberalul Alexandru Bucălău, care pleacă în Parlamentul României cu o prioritate: digitalizarea instituțiilor statului. Pentru că, spune el, nu mai este permis, mai ales pe fondul pandemiei, ca oamenii să fie purtați între instituții, să stea la cozi și în înghesuială, pentru a obține un aviz sau o adeverință. Din cele 80 de miliarde de lei pe care România le va avea la dispoziție pentru dezvoltare,  peste 10 miliarde de lei vor fi pentru antreprenoriat și digitalizare.

”Uitați, eu sunt jurist și mă izbesc mereu de acest aspect. Suntem într-o eră în care timpul este esențial, mai ales când ai nevoie să-ți rezolvi niște probleme rapid. Spre asta trebuie să ne îndreptăm atenția acum. Este vorba despre siguranță, dar și confort, totodată. Dacă până acum priveam digitalizarea doar ca pe un handicap al instituțiilor publice, pandemia a grăbit conectarea întregului sistem la online, digitalizarea devenind astfel mai mult decât o necesitate. Este o obligație. România se situează pe penultimul loc în evaluările realizate de Comisia Europeană, legate de gradul de digitalizare a României. Deja în acest an s-a înființat o nouă structură, Autoritatea pentru Digitalizarea României, instituție creată pentru a realiza obiectivele de transformare digitală a societății românești”, a mai explicat Alexandru Bucălău, care deschide lista PNL Brăila pentru Senatul României.