ALEXANDRU POPA, CANDIDAT PNL LA CAMERA DEPUTAȚILOR: NU AM FOST NICIODATĂ TRIMIS ÎN JUDECATĂ, NU AM PRIMIT NICIODATĂ VREO AMENDĂ PENALĂ. CÂND AM INTRAT ÎN CURSA ELECTORALĂ MI-AM ASUMAT, ȘTIAM CĂ VOR FI ȘI ATACURI DE GENUL ĂSTA

„În primul rând vreau să mulțumesc organizației județene și conducerii centrale pentru sprijinul acordat vizavi de candidatura mea. Sunt tânăr, provin din mediul privat, nu am avut în întreaga mea activitate nicio legătură cu statul. Am fost mânat să intru în această cursă electorală de piedicile pe care le-am întâlnit în activitățile curente pe care le-am desfășurat în societățile pe care le conduc, vizavi de accesarea fondurilor europene, de procedura greoaie pe care am întâmpinat-o. Am crezut că prin experiența pe care am acumulat-o pot aduce un plus de valoare societății, iar întreaga mea activitate, din momentul în care am venit de la facultate și am început munca efectivă în agricultură, a fost bazată pe fonduri europene” – este prezentarea pe care și-a făcut-o astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Popa, candidat al PNL Brăila la Camera Deputaților (locul 1 pe listă).

Acesta a precizat că până acum a accesat fonduri europene în valoare de 12 milioane de euro.

Alexandru Popa are 30 de ani, este căsătorit, are doi copii și este de profesie inginer agronom.

Liberalul a fost întrebat și în legătură cu informațiile apărute în spațiul public în urmă cu câțiva ani, reluate în ultimele zile – de când s-a aflat de candidatura sa la alegerile parlamentare -, cu privire la faptul că ar fi fost implicat în niște scandaluri și niște bătăi.

Acesta a declarat: „Când am intrat în această cursă mi-am asumat, știam că vor fi și chestii de genul ăsta. Bine, faptele reale nu coincid cu ceea ce a fost prezentat public. Nu e nimic adevărat. Am fost implicat într-un conflict acum 5-6 ani, care a fost relatat total greșit la momentul acela. În 2016 a fost o plângere că am fost eu agresat și una că aș fi agresat pe cineva. În urma cercetărilor poliției eu nu am primit nici măcar o amendă, iar persoana care m-a reclamat pe mine a fost amendată. De aici eu cred că rezultă că eu am fost cel agresat. Dar nu vreau să pozez în victimă și nici că sunt cel mai corect și cel mai cinstit…”.

La rândul său, președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a intervenit: „Noi trebuie să căutăm oamenii care au făcut lucruri, care se remarcă prin ceva și sigur, dacă vrem să căutăm încontinuu cancanuri, putem să dezvoltăm din orice mic subiect să facem un ditamai subiectul care ține primele pagini ale ziarelor în toată țara.

Poate că la o anumită vârstă… Toți am avut 22 de ani, absolut toți, dar dacă lucrurile sunt clare, nu există sancțiuni acolo…”.

Alexandru Popa a mai precizat că nu a fost niciodată trimis în judecată, nu a primit niciodată vreo amendă penală și că informațiile apărute în presă în urmă cu câțiva ani cu privire la faptul că ar fi fost implicat în niște scandaluri îl aveau de fapt ca țintă pe tatăl său, primarul comunei Cireșu, Radu Popa.