ALEXANDRU POPA: PESTE 6 MILIARDE DE EURO AU FOST ÎNCASATE DE LA COMISIA EUROPEANĂ ÎN PERIOADA NOIEMBRIE 2019 – OCTOMBRIE 2020, ÎN TIMPUL GUVERNĂRII PNL

„România a atras în 2020 peste 6 miliarde de euro. Dacă în trecut problema absorbției fondurilor europene ne plasa în coada clasamentelor, în 2020, sub administrația Guvernului PNL, România s-a înscris pe un trend ascendent și a atras fonduri europene nerambursabile la cel mai ridicat nivel de la aderarea acesteia la Uniunea Europeană” – este declarația lui Alexandru Popa, candidatul PNL Brăila pentru Camera Deputaților.

Liberalul Popa mai spune într-un comunicat dat publicității că avem motive reale de mândrie”, dat fiind că „România și-a dat proba profesionalismului în ceea ce privește capacitatea de atracție a fondurilor europene, un profesionalism garantat de Guvernul Orban, care are în componența sa oameni pregătiți și cu viziune”: „Peste 6 miliarde euro au fost încasate de la Comisia Europeană în perioada noiembrie 2019 – octombrie 2020, în timpul guvernarii PNL, prin Politica de Coeziune (2,9 miliarde euro față de 1,1 miliarde euro decontate într-un an de PSD), Programul Național de Dezvoltare Rurală (1,3 miliarde euro) și plăți directe la hectar prin Politica Agricolă Comună (1,9 miliarde euro). Mai mult, până la sfârșitul anului, suma decontată din fonduri europene urmează să depășească 7 miliarde euro și cu riscul de a mă repeta, vreau să punctez faptul că aceasta este cea mai mare valoare a fondurilor atrase într-un an de la aderarea României la Uniunea Europeană”.

Alexandru Popa afirmă, de asemenea, că „la sfârșitul anului 2019, Guvernul PNL a evitat în ultima clipă dezangajarea a 550 milioane euro, fonduri europene alocate pe care România era să le piardă cu Guvernul Dăncilă și a transmis cereri de plată de peste 1 miliard euro.

Cu toții știm că un sistem nu se poate schimba peste noapte, dar suntem datori să fim parte a acestei resetări din temelii, iar noi am demonstrat acest lucru. Cred că este necesară, poate mai mult ca oricând, continuarea acestui tandem dintre Președinție și Guvernul României și a proiectelor care s-au dovedit a fi unele de succes pentru români, iar acest lucru va fi posibil dacă și brăilenii vor ieși la vot pe 6 decembrie și vor vota candidații PNL”.

În comunicatul amintit se mai arată că „politica PNL prioritizează investițiile și folosește fondurile europene și pentru următorii 4 ani, când au fost deja alocate 18,76 miliarde euro pentru agricultură, din care 12,3 miliarde euro – plăți directe”.