“Am fi pus jur in de 1 milion de Ron, pentru bugetul CF Braila”

Cirligea

* a declarat astazi omul de afaceri Florin Cirligea, care, alaturi de alti sponsori, era dispus sa sustina financiar echipa de fotbal

Omul de afaceri Florin Cirligea considera ca CF Braila nu mai poate evita desfiintarea, in conditiile in care niciun sponsor “sanatos la cap” nu ar fi dispus sa investeasca bani pentru ca acestia sa se topeasca instantaneu, in plata unor datorii care ajung la 600.000 Ron. Cirligea, care si-a aratat initial disponibilitatea de a sustine financiar clubul de fotbal local, s-a luat cu mainile de cap cand a vazut care este situatia economica a acestuia si a propus oficialilor CF Braila si fotbalistilor o varianta de mijloc: sportivii sa renunte la jumatate din veniturile ce li se cuveneau pentru cele cinci luni restante (august –decembrie 2013), precum si reducerea la jumatate a salariilor, incepand din ianuarie. Cum acestia au refuzat, omul de afaceri si ceilalti sponsori au decis sa nu se mai implice in sprijinirea CF Braila: “Impreuna cu domnul Popa de la Ciresu si cu domnul Gropineanu si va mai fi cineva, probabil ca TCE 3 Brazi, am fost de acord sa punem impreuna in jur de 1 milion de Ron, pentru bugetul pe anul acesta al CF Braila, la care, daca venea si Primaria municipiului cu 500.000 si Consiliul Judetean cu 500.000 de Ron, faceam un buget pentru anul 2014. Problema este ca la ora actuala, clubul are datorii de 600.000 de Ron, iar asta ar insemna ca din aceste 2 milioane de Ron, 600.000 nu mai erau si nu se putea incepe un campionat cu 1,4 milioane de Ron. Noi am facut o oferta sa le platim jumatate din datorii si salariile sa le fie injumatatite, dar ei au refuzat si noi nu am vrut sa aruncam banii, pentru ca am arunca banii efectiv – daca noi venim cu 1 milion de Ron, iar jucatorii isi fac memorii la FRF, pentru a-si lua restantele, clubul devine bun de plata. Ce presupunea ceea ce se dorea? Presupunea ca o asociatie sa cumpere clubul, inclusiv datoriile aferente si atunci, indiferent ce faceam, daca nu se platesc aceste datorii, ele mai devreme sau mai tarziu tot vor greva clubul, moment in care echipa va trebui sa se desfiinteze, pentru ca nu cumpara nimeni niste datorii de 600.000 lei, adica orice om sanatos la cap n-ar baga niste bani ca sa cumpere niste datorii si sa ramana bun de plata. Ei nu au cum sa faca plata integrala a datoriilor, mai devreme sau mai tarziu, acei bani trebuie dati, iar daca nu se dau, se ajunge la insolventa clubului si desfiintarea efectiva, adica nu au cum sa mearga in continuare asa”.
Cirligea nu exclude insa ca banii sponsorilor sa se indrepte catre cea care va ramane singura echipa divizionara a judetului, Conpet Ciresu, grupare care activeaza in seria a doua a Ligii a III-a, care ar putea fi intarita cu jucatori provenind de la CF Braila, pentru a incerca promovarea: “Este Conpet Ciresu, care este in divizia C la ora actuala, care ar putea juca in acest retur, adica nu sunt in pericol de a retrograda din divizia C iar la anul, am incerca o promovare, dar dupa parerea mea, cheltuielile cu promovarea ar fi la fel de mari ca si cand ai tine CF Braila in divizia B, la ora actuala”.
Omul de afaceri considera insa ca varianta fuziunii intre cele doua echipe, vehiculata in mediile locale, nu poate fi luata in calcul, la modul serios: “Daca se face fuziunea intre cele doua cluburi asta inseamna ca se preiau si datoriile CF Braila, iar eu nu sunt de acord. Solutia este ca noul club sa nu mai aiba nicio legatura cu Dacia Unirea, fiindca orice legatura cu aceasta presupune plata celor 600.000 de Ron datorati. Problema este ca poti sa joci in continuare, nu platesti cei 600.000 Ron, ca n-ai de unde si chiar daca ai castiga meciurile, Federatia te penalizeaza pana la plata datoriilor, deci n-ai nicio sansa, desfiintezi si echipa de Liga a III-a, cheltuiesti si foarte multi bani, ramai si cu datorii mari si n-ai rezolvat nimic. Dupa parerea mea, la ora actuala, solutiile posibile ar fi continuarea cu echipa de divizia C sau plata datoriei de 600.000 de lei a CF Braila si pastrarea echipei de divizia B”.