Amenzi date de polițiștii locali brăileni unor minori care au produs distrugeri mijloacelor de transport public în comun

În perioada 6-10 martie mai multe echipaje din cadrul Poliției Locale Brăila au derulat o serie de acțiuni privind depistarea persoanelor care produc distrugeri mijloacelor de transport public în comun aparținând SC Braicar SA.

Potrivit unui comunicat de presă, polițiștii locali au depistat câțiva minori care se „distrau” în acest mod și au aplicat și amenzi contravenționale: „În ziua de 06.03.2021, în jurul orei 16:30, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila a depistat în cartierul Brăilița, în zona circulată de tramvaiele societății de transport public în comun SC Braicar SA, un grup de 6 copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, care se dedau la fapte antisociale. Aceștia ar fi fost văzuți de mai mulți martori cum lovesc cu picioarele ușile tramvaielor și cum aruncă cu pietre în vehiculele de transport în comun. În urma verificărilor, s-a stabilit că cel care a lovit cu picioarele ușile unui tramvai este un băiat din grup, în vârstă de 14 ani. Mamei acestuia i-au fost aduse la cunoștință faptele copilului său, aceasta fiind sancționată contravențional cu suma de 300 lei, pentru nesupravegherea și împiedicarea minorului la acte de vagabondaj.

În aceeași zi, în jurul orei 21:00, în zona Pod Brăilița, alți doi minori, de 13, respectiv 15 ani, au fost surprinși vagabondând și lovind/trăgând de ușile unui tramvai. Și mama acestora a fost sancționată contravențional cu suma de 500 lei.

În ziua de 07.03.2021, un tânăr în vârstă de 17 ani a fost surprins în timp ce călătorea pe tamponul metalic din spatele unui tramvai, pe str. Costache Negruzzi. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 125 lei.

De asemenea, atât în cursul zilei de ieri, cât și în cursul zilei de astăzi, mai mulți tineri, despre care martorii spun că ar avea un comportament antisocial și că ar provoca distrugeri atât mobilierului stradal cât și mijloacelor de transport în comun, au fost depistați în zona parcului de joacă pentru copii str. Industriei/Calea Galați și a Podului Brăilița, însă la vederea echipajelor de ordine publică au părăsit zona.

Aceste acțiuni de depistare a persoanelor cu un comportament antisocial, survin pe fondul comiterii mai multor acte de vandalism asupra mijloacelor de transport în comun din municipiul Brăila și vor continua și în perioada următoare”.