Amenzi de 155.000 lei si regim de supraveghere speciala, pentru Complexul de porci Tichilesti

complex porci1

*sunt sanctiunile aplicate de Comisariatului Judetean Braila al Garzii Nationale de Mediu, pentru neregulile depistate la firma amintita, in cursul anului trecut

 

Poluarea solului,a aerului si a apei se plateste cu bani grei. O spune conducerea Comisariatului Judetean Braila al Garzii Nationale de Mediu, care a aplicat anul trecut amenzi in valoare de peste 1,5 milioane de lei, pentru astfel de contraventii. Comisariatul a sanctionat cu circa 1 milion de lei diverse nereguli constatate in urma inspectiilor pe teren, la care s-au adaugat amenzile de  sute de mii de lei aplicate in urma verificarii unor reclamatii punctuale privind poluarea mediului.

Potrivit raportului prezentat astazi de sefa Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu, Camelia Carmen Popoaca, anul trecut, una dintre problemele semnificative din Braila a  fost poluarea apelor Dunarii, in urma deversarii de dejectii porcine de la Complexul de porci din localitatea Tichilesti. In urma inregistrarii unor reclamatii, inspectorii de mediu au facut verificari si au stabilit ca apa deversata in fluviu depasea cu mult standardele de poluare admise. Rezultat: amenzi in valoare totala de 155.000 lei si instituirea regimului de supraveghere speciala, in cursul anului 2013.

De asemenea, spune Popoaca, un alt poluator major din judet a fost SC Conpet SA, care s-a facut vinovat de exploatarea defectuoasa a conductei de transport titei, ce  a dus la numeroase poluari accidentale, care au afectat solul, subsolul si apa. Urmarea: amenzi in valoare totala de 56.000 de lei, in cursul anului 2013.