Amenzi de peste 11.000 de lei aplicate de polițiștii locali brăileni în primele 6 zile ale acestei luni, pentru contravenții legate de nerespectarea curățeniei pe domeniul public și tulburarea liniștii publice

În perioada 1 – 6 septembrie, polițiștii locali din municipiul Brăila au aplicat sancțiuni contravenționale unui număr de 25 de persoane surprinse încălcând prevederile legale privind respectarea curățeniei pe domeniul public, precum și normele de conduită socială.

Astfel:

*10 persoane au fost surprinse în timp ce aruncau diverse deșeuri pe domeniul public – pe Aleea Margaretelor, pe Șoseaua Buzăului, pe str. Celulozei, pe str. Odessa, str. Rahovei, str. Cezar Petrescu sau pe str. Inului și au fost sancționate contravențional cu suma totală de 10.000 lei.

*5 persoane au fost surprinse consumând alcool pe str. Celulozei, în Grădina Publică și în Parcul Monument, în locuri neamenajate în acest sens și au fost sancționate contravențional cu suma totală de 700 lei.

*7 persoane surprinse consumând semințe de floarea soarelui și aruncând cojile pe domeniul public au fost sancționate contravențional cu suma de 1.000 lei, fiecare.

*2 persoane surprinse fumând în părculețele de joacă pentru copii din municipiu au fost sancționate contravențional cu suma totală de 300 lei.

*1 bărbat care profera injurii și tulbura liniștea publică în Parcul Monument a fost sancționat contravențional cu suma de 500 lei.