Amenzi în valoare de 1.536.000 lei aplicate de inspectorii de muncă brăileni în primele șapte luni ale anului, pentru folosirea muncii la negru

În primele șapte luni ale acestui an Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila a derulat mai multe campanii pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domenii precum depozite, comerț, stații de distribuție a carburanților auto, fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase și comerțul cu amănuntul a pâinii, a produselor de patiserie și produselor zaharoase în magazine specializate.

Au fost efectuate controale comune cu reprezentanți ai Jandarmeriei și Inspectoratului Județean de Poliție, iar în cursul acestora, pe lângă fenomenul muncii nedeclarate, s-au urmărit și chestiuni legate de încadrarea în muncă a cetățenilor străini, folosirea muncii femeilor, tinerilor și copiilor, respectarea de către angajatori a legislației privind timpul de muncă și timpul de odihnă al angajaților, garantarea în plată a salariului de bază minim brut.

În perioada menționată au fost controlați 795 de angajatori și au fost depistate 103 persoane care prestau muncă nedeclarată sau subdeclarată. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1.536.000 lei.

Unele dintre informațiile deținute de inspectorii ITM cu privire la munca nedeclarată au fost obținute din sesizările depuse la sediul Inspectoratului.

Articole asemănătoare

Comment

  • Gogu

    28/08/2022

    Sa mearga la firma de paza din Oltenia cu punct de lucru la Aeroportul Ianca si prin orasul Braila/SGP On

    Replay

Lasă un răspuns