Amenzi în valoare de 6.000 lei aplicate de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor unui restaurant din Brăila

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila a desfășurat în data de 16 ianuarie o acțiune de control la Restaurantul „La Trei Rândunici” SRL din Brăila.

În urma neregulilor constatate, comisarii brăileni au aplicat următoarele sancțiuni:

*2 amenzi, în valoare de 6.000 lei;

*1 avertisment;

*oprirea definitivă de la utilizare în fabricarea diferitelor sortimente de preparate culinare a circa 40 kg materii prime nesigure, cu dată limită de consum depășită, cu stare termică schimbată;

*distrugerea produselor nesigure pentru consum uman;

*oprirea temporară a fabricației până la remedierea deficiențelor constatate si intrarea in legalitate a operatorului economic;

*oprirea temporară la livrare, în sistem catering, a diferitelor preparate culinare până la remedierea deficiențelor constatate.

„Dintre cele mai importante abateri constatate de echipa de control menționăm:

*condiții igienico-sanitare precare: tavan cu infiltrații în blocul alimentar în zona plitei de gătit, pete și var exfoliat, pardosela neigienizată;

*folosirea unor utilaje neigienizate, pătate si cu zone de rugină;

*utilizarea unor tăvi folosite pentru coacerea produselor finite insuficient igienizate;

*depozitarea direct pe paviment a ambalajelor (caserole) ce urmau a fi utilizate la livrarea comenzilor;

*schimbarea stării termice a diferitelor materii prime perisabile, respectiv din produs refrigerat în produs congelat;

*lipsa monitorizării parametrilor de microclimat pentru materiile prime uscate si materiile prime refrigerate si a schimbului de ulei în friteuze;

*folosirea unor agregate frigorifice cu chedere deteriorate si depuneri de praf;

*lipsa informațiilor privind ingredientele cu potențial alergen și a valorilor nutriționale pentru produsele livrate consumatorilor”, se arată într-un comunicat dat publicității.