Amenzi în valoare de 6.000 lei aplicate de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor unui restaurant din Brăila
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila a desfășurat în data de 16 ianuarie o acțiune de control la Restaurantul „La Trei Rândunici” SRL din Brăila.
În urma neregulilor constatate, comisarii brăileni au aplicat următoarele sancțiuni:
*2 amenzi, în valoare de 6.000 lei;
*1 avertisment;
*oprirea definitivă de la utilizare în fabricarea diferitelor sortimente de preparate culinare a circa 40 kg materii prime nesigure, cu dată limită de consum depășită, cu stare termică schimbată;
*distrugerea produselor nesigure pentru consum uman;
*oprirea temporară a fabricației până la remedierea deficiențelor constatate si intrarea in legalitate a operatorului economic;
*oprirea temporară la livrare, în sistem catering, a diferitelor preparate culinare până la remedierea deficiențelor constatate.
„Dintre cele mai importante abateri constatate de echipa de control menționăm:
*condiții igienico-sanitare precare: tavan cu infiltrații în blocul alimentar în zona plitei de gătit, pete și var exfoliat, pardosela neigienizată;
*folosirea unor utilaje neigienizate, pătate si cu zone de rugină;
*utilizarea unor tăvi folosite pentru coacerea produselor finite insuficient igienizate;
*depozitarea direct pe paviment a ambalajelor (caserole) ce urmau a fi utilizate la livrarea comenzilor;
*schimbarea stării termice a diferitelor materii prime perisabile, respectiv din produs refrigerat în produs congelat;
*lipsa monitorizării parametrilor de microclimat pentru materiile prime uscate si materiile prime refrigerate si a schimbului de ulei în friteuze;
*folosirea unor agregate frigorifice cu chedere deteriorate si depuneri de praf;
*lipsa informațiilor privind ingredientele cu potențial alergen și a valorilor nutriționale pentru produsele livrate consumatorilor”, se arată într-un comunicat dat publicității.