ANCUTA: AR TREBUI SA SE FILMEZE INTREGUL PROCES DE VOTARE IN SECTII, NU DOAR PARTEA DE NUMARARE A VOTURILOR

Cristian Ancuta, candidatul PMP Braila la Senat, considera ca filmarea in sectii in timpul procesului de numarare a voturilor este o masura foarte buna. El este insa de parere ca ar fi bine si mai bine sa se filmeze intregul proces electoral, nu doar partea de numarare a voturilor, fiindca in acest fel se vor rezolva multe probleme de “ilegalitate tolerata”, mai ales in mediul rural.

Ancuta a explicat ca la alegeri, in mediul rural sunt multe nereguli in legatura cu modul in care oamenii “sunt indrumati sa voteze”, sau “sunt pacaliti sa voteze”: “Am aflat cu stupoare ca la alegerile locale, oamenii au fost pacaliti sa voteze intr-un anumit fel, ca daca nu, acel aparat in care se baga buletinul – asa li s-a explicat – acel aparat in care se baga buletinul ii filmeaza si ii contabilizeaza, vizavi de felul in care dumnealor voteaza.

Se intra inca, s-a incercat sa se intre in cabina de vot 2 sau mai multe persoane, pe motiv ca nu vede… ca nu stie exact unde sa puna stampila… iar masura asta va stopa acest lucru care se intampla in mediul rural”.