ANCUTA: CUP DUNAREA ESTE FOLOSITA IN INTERES POLITIC. PANA SI MODALITATEA DE PLATA A APEI ARE LA BAZA TOT INTERESUL POLITIC

Cristian Ancuta, candidat PMP la Senat, considera ca nu este deloc intamplatoare modalitatea folosita de CUP Dunarea pentru incasarea contravalorii serviciilor de furnizare a apei potabile catre cetateni, mai ales in mediul rural.  El spune ca este interesant faptul ca la toate celelalte utilitati poti achita factura cu cardul sau chiar direct de pe calculator, numai la apa, nu, si are si explicatii pentru aceasta situatie.

Ancuta sustine ca in mediul rural, se prefera varianta incasatorului care bate din poarta in poarta si cere banii pentru apa potabila, fiindca asa se pot face manevre cu substrat politic, care sunt foarte folositoare in perioade electorale: “In mediul rural, eu stiu zone unde cei care incaseaza apa sunt membri de partid PSD, isi fac treaba pentru PSD, pe cine vrea sa lase sa mai respire fara sa-i taie apa, il lasa, pe cine nu, in secunda 2, la o datorie foarte mica, i se taie apa. De ce avem lucruri de genul asta, care in ziua de astazi de intampla?

La celelalte utilitati putem sa mergem si sa platim  chiar si de pe calculator, la un moment dat, banii catre dumnealor, la CUP Dunarea, nu. La CUP Dunarea trebuie sa vina sa bata din poarta in poarta, sa ne incaseze banii, sa ne certe chiar cel care incaseaza: <<Vezi ca iti tai apa!>>. Nu e posibil asa ceva!”.

Ancuta a mai vorbit si despre neregulile care deriva din pierderile de pe retea, despre care conducerea CUP Dunarea nu da niciodata informatii clare si pe care cetatenii le platesc, direct sau indirect, tot din buzunarul lor.