Ancuta: Gradinitele din Baldovinesti si Praporgescu zac in paragina de ani de zile, fiindca Primaria nu le preia in administrare

01  foto3

Consilierul judetean Cristian Ancuta a solicitat conducerii CJ Braila sa intervina pe langa primarul comunei Vadeni, Stanca Coman, astfel incat aceasta sa urgenteze preluarea in patrimoniul institutiei pe care o conduce a doua gradinite care se afla in stare avansata de degradare. Ancuta a declarat ca in acest fel, Primaria ar putea investi in finalizarea lucrarilor la unul dintre imobilele respective, respectiv in reabilitarea celui de-al doilea, astfel incat copiii din comuna sa aiba unde merge la gradinita: “E foarte bine ca se dau bani de la CJ pentru proiectele primariilor, dar trebuie sa stim exact care le sunt prioritatile, sa vedem care sunt acele investitii incepute de foarte mult timp si sa directionam cumva banii catre ele, daca ni se permite din punct de vedere legal. Si va dau un exemplu: satul Baldovinesti, din comuna Vadeni, unde avem o gradinita inceputa in 2007, cu termen  de finalizare 2009, care si in ziua de astazi e neterminata, efectiv sta sa cada. In plus, in satul Praporgescu, vechea gradinita poate fi preluata de catre Primarie – ca asta este problema, Primaria refuza sa le ia in patrimoniu, pentru a putea investi in ele. De asta stau in halul in care stau in momentul de fata. Am discutat in Consiliul Local si cu doamna primar si cu doamna director al scolii, iar punctul lor de vedere a fost ca pentru a se gasi o rezolvare, trebuie sa se ia in patrimoniu de catre Primarie acele cladiri, fiindca ele sunt ale nimanui acum”.

Primarului de Vadeni, Stanca Coman, ne-a declarat ca in ceea ce priveste scoala din satul Baldovinesti, aceasta a fost inceputa pe fonduri europene si Primaria nu o poate prelua, pana nu i se prezinta un proces verbal de receptie partial, ca sa se stie clar care este valoarea constructiei. Cat despre al doilea imobil, cel din Praporgescu,  Stanca Coman ne-a spus ca acolo functioneaza o gradinita.  (foto 1 – gradinita inceputa din Baldovinesti, foto 2 – fosta gradinita din Praporgescu)