Angajații Casei Județene de Pensii Brăila, ai AJOFM și AJPIS Brăila au intrat azi în grevă generală. Pe perioada grevei nu se vor plăti pensiile, indemnizațiile de șomaj și prestațiile sociale

Salariații Casei Județene de Pensii (CJP) Brăila, ai Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) și Agenției de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Brăila au intrat de azi în grevă generală.

Nu se întâmplă doar în Brăila, ci în întreaga țară, dat fiind că începând din data de 27 noiembrie, membrii sindicatelor afiliate la FSMM, cât și angajații neafiliați în sindicate au declarat GREVĂ GENERALĂ, „pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă”.

Angajații din sistem afirmă: „De luni de zile muncim peste program fără plata orelor suplimentare, cu aplicații care mereu se blochează și fără salarii decente (avem aceleasi salarii din 2018)”.

După cum se mai arată într-un comunicat dat publicității, „această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii.

Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi.

Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns