Angajații Direcției Regionale de Statistică Brăila au fost și astăzi într-o forma de protest spontan timp de o oră, cu încetarea activității

Salariații din Direcției Regionale de Statistică Brăila s-au manifestat și astăzi într-o formă de protest spontan, între orele 11.00-12.00, cu încetarea activității. Ei au început acest gen de protest joi, 23 noiembrie.

„Când alții îndrăzneau, noi am tăcut! Când alții cereau, noi am înțeles că trebuie să ne unim eforturile ca să depășim această perioadă grea, pentru tot poporul, dar atunci când am înteles că alții sunt mai presus de lege, că atunci când ai bun simț esti considerat insignifiant, atunci am decis că este timpul să luăm exemplul altora!

Mai mult decât alții, noi suntem îndreptățiți să ne cerem drepturile, atâta timp cât a fost depus și aprobat în ședința de Guvern din data de 13 iulie 2022 un Memorandum cu tema «Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Intitutului Național de Statistică și al direcțiilor regionale și județene de statistică, memorandum care a fost uitat într-un sertar al vreunui birou!»”, spun protestatarii.

Ei afirmă că vor continua protestul pe o perioada nedeterminată, zilnic, timp de o oră, până când revendicările lor vor fi soluționate: „Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregătire și complexitatea activității desfășurate, echitate în raport cu instituțiile la nivel central și cu alte instituții, care indiferent de context primesc majorari salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153.

Principalele revendicări care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției noastre sunt:

-stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual la nivelul administrației publice centrale;

-funcționarii publici și personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de bază;

-având în vedere complexitatea si volumul mare de activitate, solicitam deblocarea angajărilor și mărirea schemei de personal.

Facem precizarea ca toate aceste revendicari au fost prezentate Guvernului României încă de anul trecut, prin Memorandumul cu tema «Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și Direcțiilor teritoriale de Statistică». Acest memorandum a fost aprobat si semnat de Primul Ministru al României, dl. Nicolae-Ionel Ciucă, dar nu a fost pus în aplicare.

Solicităm Guvernului Romîniei asumarea acestui Memorandum semnat si aprobat și punerea lui in aplicare”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns