Angajator prins pentru a treia oară în decurs de două luni că folosea munca la negru. ITM Brăila i-a aplicat de această dată o amendă de 64.000 lei

Nu se învață minte! Un angajator din București care desfășoară activități de construcții în județul Brăila a fost prins pentru a treia oară în ultimele două luni de inspectorii de muncă folosind munca la negru. La cel mai recent control efectuat de ITM Brăila au fost descoperite la angajatorul respectiv 3 persoane care prestau activități de construcții fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

„În data de 31.10.2022, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, în urma unei acțiuni pe raza comunei Cireșu pentru depistarea cazurilor de muncă fără forme legale și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, au identificat acelasi angajator cu sediul în Bucuresti care a mai fost sancționat în ultimile 2 luni pentru primirea la munca a persoanelor fără forme legale de încadrare.

Urmare a verificărilor efectuate au fost identificate 3 persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, din care 2 persoane erau cetățeni moldoveni.

Referitor la acest aspect a fost transmisă o informare spre competenta soluționare către Biroul pentru Imigrări al județului Brăila.

Ca urmare, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 64.000 lei, dispunându-se măsuri de intrare în legalitate”, se arată într-un comunicat dat publicității.