Antoneta Ioniță, după demisia sa și a lui Sorin Ioniță din PNL: Ne vom alătura noului partid înființat de Ludovic Orban. Vom face opoziție la Brăila

Fostul deputat Antoneta Ioniță și soțul său, fostul consilier municipal Sorin Ioniță vor intra în partidul ce va fi înființat de Ludovic Orban și vor face opoziție la Brăila, după ce astăzi au demisionat din PNL.

Antoneta Ioniță a ocupat până azi funcția de prim-vicepreședinte al Organizației Județene PNL, iar Sorin Ioniță a fost prim-vicepreședinte al Organizației Municipale PNL, însă cei doi au avut o poziție critică în ceea ce privește situația din partid încă dinainte de Congres. Cei doi au fost și au rămas susținători declarați ai fostului președinte PNL Ludovic Orban chiar și după ce acesta a fost exclus din partid, iar după ce s-a bătut palma la nivel central pentru alianța PNL- PSD soții Ioniță au anunțat că intenționează să demisioneze din partid.

Am întrebat-o astăzi pe Antoneta Ioniță dacă, așa cum cum spun zvonurile, se va ocupa de coordonarea viitoarei filiale Brăila a partidului pe care îl va înființa Ludovic Orban.

Aceasta ne-a declarat: „Atât eu, cât și soțul meu rămânem fideli principiilor noastre și considerăm că demnitatea și cuvântul dat reprezintă niște valori pe care niciun om nu ar trebui să le calce în picioare. Acesta este motivul pentru care noi am decis să demisionăm astăzi din PNL și ne vom alătura mișcării inițiate de domnul Lodovic Orban, cel care pentru noi a fost și va rămâne adevăratul președinte al PNL. Alături de dumnealui noi am văzut ce înseamnă politica liberală.

Foarte mulți oameni m-au întrebat când va fi înființat acest nou partid. Din ce am aflat noi, săptămâna viiotare va fi lansată această nouă formațiune politică. În ceea ce privește coordonarea filialei locale a acestui partid, nu pot să vă răspund deocamdată la această întrebare, pentru că nu s-a discutat încă despre asta”.

Ioniță ne-a declarat că mai sunt și alți membri PNL Brăila nemulțumiți de modul în care a evoluat situația în ultimele luni și de alianța PNL – PSD, însă nu știe dacă vor fi și alte demisii din partid.

„Nemulțumiți sunt și foarte mulți dintre brăileni, care ne-au contactat încă de când a apărut acea informație în presă referitoare la intenția noastră de a demisiona din partid.  Vom face opoziție la Brăila, acesta este și motivul  pentru care am ales să demisionăm din PNL;  tocmai pentru că nu am fost de acord cu această alianță PNL-PSD”, a mai spus Antoneta Ioniță.