Antrenorul Daciei Unirea ia sub 1000 de euro brut, iar cel mai bine platit fotbalist, circa 3.000 de lei brut

11824978_963306383692454_1719525360823348206_n

Conducerea clubului Dacia Unirea Braila face publice salariile fotbalistilor si ale antrenorului Alin Panzaru, ca raspuns la  solicitarea recenta a deputatului PSD Marian Dragomir, care sustinea ca acestia primesc bani mai multi decat unii functionari publici, desi performantele lor sportive nu sunt cine stie ce.

“As vrea ca dvs, cei din mass-media, sa-i intrebati pe fotbalisti ce salariu au lunar, sa faceti o analiza cati dintre angajatii administratiei publice locale au macar jumatate din salariul unui fotbalist, ce salariu are antrenorul (Alin Panzaru – n.r.) si daca tot sustine atat de mult sustine brandul <<Dacia Unirea Braila>>,  sunt convins ca in sustinerea lui ar putea sa antreneze si gratuit echipa, pentru a se pastra brandul, pentru ca asta inseamna sacrificiu!”, spunea Dragomir.

Conducerea Asociatiei “Club Sportiv Dacia Unirea’’ Braila precizeaza: “Influentati probabil de sumele vehiculate de presa in ceea ce priveste castigurile fotbalistilor, fara o verificare in prealabil, intr-una din declaratii se da de inteles ca la Dacia Unirea Braila se platesc sume indecente, sume astronomice pentru cetateanul de rand. Facem precizarea, nu e nici un secret, ca cel mai bine platit jucator de la ACS Dacia Unirea Braila nu primeste mai mult de 3.000 de lei brut, in timp ce antrenorul Pinzaru Alin primeste  sub 1000 de euro brut. De asemenea, precizam ca fata de februarie 2014, data preluarii clubului, fondul total de salarii a scazut cu peste 50%! In concluzie, consideram ca sunt niste castiguri decente, chiar sub medie, daca e sa ne raportam la alte echipe din Liga 2 sau din alte sporturi din judetul nostru (comparatia cea mai la indemana este handbalul local, unde nivelul finantarii publice  este  consistent, raportat la numarul de membri apartinand clubului).

Se face referire la <<sacrificiul>> pe care trebuie sa-l faca antrenorul Panzaru, pentru a <<sustine brandul Dacia Unirea>>, facandu-se aluzie la salariile mari ale jucatorilor. O alta dovada ca informatiile unora nu corespund cu realitatea. Toti jucatorii, inclusiv antrenorul, au jucat timp de 7 -8 luni, cu restante financiare importante! Ce dovada de sacrificiu mai mare decat aceasta poate arata un grup de fotbalisti care joaca pentru culorile unui club care reprezinta de zeci de ani Braila la nivel national? Totodata precizam ca in acest moment,  din lotul de 20 jucatori seniori, 15 sunt din zona Braila-Galati, deci nu pot fi numiti mercenari; de asemenea, in acest sezon, o serie intreaga de juniori din Braila au fost promovati la echipa mare, cu potential cert de crestere in viitor”.