Anul trecut 316 copii brăileni au fost susținuți financiar cu tichete voucher pentru practicarea sportului de performanță. Anul acesta nu se mai acordă astfel de tichete

„În cursul anului 2020 Direcția Județeană pentru Tineret și Sport (DJTS) Brăila a contribuit la sprijinirea a 316 copii, de la 11 structuri sportive, cu tichete voucher. Beneficiarii ajutorului financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță erau legitimați la 11 ramuri sportive (atletism, box, culturism și fitness, fotbal, handbal, judo, karate, șah, tenis, triatlon, volei). Acest sprijin financiar alocat de Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), prin  DJTS, s-a ridicat la 94.800 lei.

Din păcate, programul nu a mai fost continuat de MTS în anul 2021” – este situația prezentată de directorul executiv al DJTS Brăila, Nicușor Hagiu, într-un raport cu privire la măsurile aplicate de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Brăila pentru revenirea la normalitate a activității sportive și de tineret în anul 2021.

În document se mai arată că DJTS Brăila a primit în acest an un buget de 29.244 lei, „care subvenționează 35 de activități și competiții sportive în calendarul aprobat de MTS pentru anul curent (atletism, badminton, kaiac-canoe, darts, fotbal, handbal, judo, karate, oină, rugby-tag, sambo, șah, tenis, tenis de masă, volei). În afara acestor acțiuni, DJTS Brăila și-a propus să realizeze din venituri proprii peste 20 de activități și competiții sportive.

Evident, cu aceste bugete de austeritate sportul local nu se poate reporni exclusiv prin acoperire financiară, fiindcă toate problemele apărute în pandemie necesită și reconstrucția capacității manageriale  a cluburilor de a gestiona o recesiune a sportului”.

Hagiu mai precizează că printre măsurile luate de DJTS care să compenseze absența programelor de redresare a sportului sau a resurselor financiare suplimentare se numără îmbunătățirea comunicării cu cluburile sportive prin realizarea unui grup pe whatsapp cu peste 65 de participanți, prin care se acordă consultanță privind subiecte precum: *modul de interpretare și aplicare a ordinelor comune și a ordinelor CNSU; *apariția unor surse de finanțare pentru sport; *instruire pentru înscrierea pe platforma de vaccinare; *instruire pentru obținerea de copii electronice la certificatele de vaccinare (necesare pentru participarea la competițiile sportive).