Asociația ARIN și elevii brăileni au participat la o acțiune de igienizare a unei porțiuni de plajă

În ultimele zile ale lunii mai, un grup de elevi de la Școala „Anton Pann”, de la Școala „Vlaicu Vodă” și de la Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau” au igienizat o porțiune de plajă de pe malul Dunării, vizavi de Șantierul Naval. Acțiunea a avut loc în parteneriat cu Asociația ARIN și a fost dedicată Zilei Copilului, dar și Zilei Internaționale a Mediului, sărbătorită pe 28 mai.

„Cu acest prilej, s-au adunat o mulțime de lucruri lăsate de unii pe plajă, uneori sacii au fost chiar mai mari decât copiii.

Dupa aceea, pentru că își aduseseră cu ei mingi și păturici, mulțumiți de munca depusă, s-au odihnit cu toții și au urmat câteva ore de joacă. După-amiază au plecat spre casă, mulțumiți de modul în care și-au petrecut ziua și de faptul că de Ziua Copilului vor avea cu ce să se laude. Satisfacția a fost atât de mare, încât s-au gândit să repete acțiunea la un moment dat, aducându-și cu ei și părinții sau alți prieteni.

În plus, pe 31 mai un membru al Asociației ARIN le-a explicat în detaliu elevilor de la Școala «Anton Pann» ce înseamnă microplasticele, ce se întâmplă cu ele când ajung în apă și le-a vorbit despre importanța respectării regulilor de protecție a mediului atât pentru societate, cât și pentru fiecare din noi.

Copiii le mulțumesc celor care au sprijinit acțiunea «Ape fără plastic»: Primăria Brăila, SUPAGL Brăila și SC Agricost SRL”, a declarat președinte ARIN, Codruța Nedelcu.