Asociația Civică „Problema de pe strada mea” cere autorităților amenajarea unei plaje în municipiul Brăila. În plus, cere răspunsuri oficiale cu privire la „temeiul legal pentru bariera apărută la Plaja Lipovenească”

Asociația Civică „Problema de pe strada mea” Brăila a lansat recent o petiție online prin care solicită administrației locale amenajarea în municipiu a unei plaje care să ofere condiții decente, la prețuri accesibile.

„Brăila nu are nicio plajă amenajată, spre deosebire de alte orașe! În numele umilinței la care suntem supuși în fiecare vară, atunci când suntem nevoiți să mergem să facem plaja la vecini, deși Dunărea trece și pe la noi, în numele nepăsării voastre de a ne trata ca pe niște animale prinse într-un țarc, lansăm petiția «Vrem plajă la Brăila!».

Solicităm astfel Municipalității amenajarea pe malul Dunării unei plaje cu panouri de identificare, vestiare, coșuri de gunoi. Solicităm, de asemenea, interzicerea construcțiilor în perimetrul plajei și limitarea activităților cu specific economic la marginea plajei.

Solicităm protejarea specificului zonei printr-un protocol încheiat cu cei de la Apele Române, coroborat cu un plan urbanistic zonal care să fie dezbătut cu organizațiile civice”, se arată în petiția amintită.

În plus, președintele Asociației Civice „Problema de pe strada mea” Brăila, Georgeta Rusu, a făcut demersuri pentru a primi niște răspunsuri oficiale de la autorități cu privire la situația de la Plaja lipovenească, unde accesul nu mai este liber de câțiva ani.

„Și pentru că trebuiau să poarte un nume le-am numit perseverență. Și pentru că perseverența nu era de ajuns, i-am adăugat coloană vertebrală, curaj, refuzul de a accepta pumnul în gură și umilința de a ne simți ignorați la noi acasă.

Astăzi am scris celor de la ANIF Brăila, Primăriei Brăila și Primăriei Vădeni pentru a-i întreba care e temeiul legal pentru bariera apărută la Plaja Lipovenească și care e orizontul de timp in care se estimează îndepărtarea acesteia.

Așteptăm cu interes răspunsul. Până atunci, haideți cu semnăturile și distribuirile petiției noastre, pentru că nu-i așa? Toți vrem plajă la Brăila!!”, a scris Georgeta Rusu pe o rețea de socializare.

Cei care vor să semneze petiția, o pot face aici: https://www.petitieonline.com/vrem_plaj_la_brila…