Asociatiile de proprietari din Braila au restante de peste 17 milioane de lei la plata apei potabile

P1070286

Consilierul municipal brailean Simona Draghincescu  spera ca regulamentul de contorizare individuala a consumului de apa la limita proprietatii – recent votat de CLM – va fi un prim pas pe linia incercarii de a se pune ordine in relatia asociatiilor de proprietari cu Compania de Utilitati Publice, “pentru ca de aproape 10 ani, CUP Dunarea nu mai incaseaza in mod constant de la asociatiile respective”. Draghincescu a declarat, in cadrul celei mai recente sedinte a Consiliului Local Municipal, ca restantele asociatiilor la plata facturilor pentru serviciile de apa-canal se ridica la 17,263 milioane lei, din care 14,930 milioane lei reprezinta baza datoriilor, iar restul, penalitatile.

“Sunt sume colosale datorate de asociatiile de proprietari – si nu vorbim aici de restantele societatilor comerciale, fiindca am inteles ca exista si astfel de datorii, de peste 5 milioane de lei. Nu cred ca ne mai putem juca si sa asteptam sa ajunga si CUP Dunarea in aceeasi situatie ca si fostul CET, pentru ca avand in vedere aceste datorii enorme, am senzatia ca gradul de incasare a sumelor datorate este sub 40%, ceva ce este foarte putin pentru o companie.

Am in fata o lista cu 251 de asociatii care au datorii mai mari de 15.000 de lei, adica intre 15 si 300 de mii de lei. Cele 90 de zile legale, in care ar fi trebuit sa-si achite restantele, sunt depasite pentru minim 23.000 de proprietari, iar acestora li se poate taia furnizarea apei oricand, ceea ce este un dezastru, la nivelul municipiului Braila”, a spus Draghincescu.