Astăzi a fost semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului localității Însurăței, Ionel Gheorghe (PSD)

Subprefectul Brăilei, Virginia Loredana Badiu (PSD), a semnat astăzi ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarul orasului Însurăței, Ionel Gheorghe (PSD).

Badiu a fost cea care a semnat ordinul, pentru că prefectul Iulian Timofei va lipsi câteva zile din Prefectură, el participând la niște cursuri de instruire organizate de MAI.

Întrebată dacă are competența legală de a semna un astfel de ordin în locul prefectului, Loredana Badiu a dat asigurări că totul s-a făcut cu respectarea legii:

Potrivit legii, Ionel Gheorghe are la dispozitie 10 zile pentru a contesta în instanță ordinul prefectului, iar între timp, locul său va fi luat de viceprimarul localității.

Dacă instanța menține ordinul amintit, următorul pas este ca Guvernul să stabilească data organizării de alegeri pentru funcția de primar al localității amintite.

Amintim că toată această procedură a fost declanșată după ce Agenția Naționale de Integritate a constatat că Ionel Gheorghe s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie – 3 octombrie 2012, când a deținut simultan funcția de primar al orașului Însurăței, precum și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Grupului Școlar Industrial Însurăței.