Astazi au inceput la Braila Cursurile de Maiestrie Artistica Master Class

P1080140

Cursurile de Maiestrie Artistica Master Class, oferite de soprana Mariana Nicolesco, s-au deschis in aceasta dupa-amiaza la Teatrul „Maria Filotti” din Braila. Cursurile se vor desfasura in perioada 28 iulie- 3 august, iar editia din acest an a reunit  71 de tineri  artisti lirici din Romania, Republica Moldova, Spania, Polonia, Italia, Armenia, Franta, Slovenia, Statele Unite si China.

„Arta sacra a cantului ne reuneste din nou aici, in acest lacas al Cursurilor de Maiestrie Artistica Master Class, al Festivalului si Concursului International de Canto <<Hariclea Darclee>>, asezat sub egida unuia dintre numele de seama din toate timpurile ale scenei lirice, legendara soprana Hariclea Darclee, nascuta la Braila in 1860, asa cum se stie, si care debuta chiar pe aceasta scena, in 1881, inainte de a cuceri planeta intreaga”, a declarat Mariana Nicolesco, in deschiderea manifestarii.

Ea a mai precizat ca la Festivalului si Concursul International de Canto „Hariclea Darclee” si la Cursurile de Maiestrie Artistica au participat pana acum peste 2.200 de tineri artisti, din 47 de tari, de pe cinci continente.

In programul  acestor zile, dincolo de cursurile de canto propriu-zise, mai figureaza, sambata, 2 august, de la ora 18, o conferinta Stephan Poen, urmata de un recital al tinerilor artisti, iar duminica, 3 august, Concertul de Gala Master Class.

Incepand din acest an, Festivalul si Concursul International de Canto „Hariclea Darclee”, precum si Cursurile de Maiestrie Artistica Master Class, initiate de soprana Mariana Nicolesco, se desfasoara sub inaltul patronaj al UNESCO.