ASTĂZI ESTE LANSAT OFICIAL PROIECTUL “BRĂILA –PORT LA DUNARE@ CULTURALĂ”

Asociația Culturală Cinefeel Brăila lansează astăzi oficial proiectul “Brăila – Port la Dunare@ culturală”, finanțat de Consiliul Județean, prin Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean pentru anul 2020, domeniul CULTURĂ. Proiectul se derulează în perioada septembrie – noiembrie 2020 și are ca scop îmbunătățirea vieții socio-culturale, promovarea istoriei Brăilei și a modului în care Dunărea a ajutat la dezvoltarea comunității și de asemenea, încurajarea folosirii pe scară largă a filmului ca instrument educațional.

Proiectul se va desfășura în municipiul Brăila, orașul Însurăței, orașul Făurei și 4 comune din județ. Beneficiarii direcți vor fi 25 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 ani care vor participa la concursul foto „Comorile ascunse ale orașului Brăila”, precum și 800 de participanți la evenimentele „Caravana Culturală” și „Brăila Film Festival”, ediția a II-a.

În cadrul Concursul de artă fotografică „Comorile ascunse ale Brăilei”, tineri pasionați de fotografie și artă vor participa la tururi ghidate profesioniste în Centrul istoric al Brăilei, pe faleză și pe Dunăre, în zona Parcului Național Balta Mică a Brailei, prilej cu care aceștia vor afla mai multe informații despre orașul și județul nostru.

Pe de altă parte, în cadrul „Caravanei Culturale” vor avea loc dialoguri intercultural și work-shop-uri realizate de  invitați. Se vor crea 20 de panouri care vor constitui o expoziție interactivă cu fotografii dunărene, cu informații despre fluviu, dar și despre Centrul istoric al Brailei. Unul dintre panouri va fi dedicat brailenilor, unde aceștia își pot exprima gândurile, citatele, mesajele artistice având ca temă Brăila istorică și Dunărea interculturală.

În ceea ce privește „Brăila Film Festival”, vor rula aproximativ 10 filme, atât documentare, cât și artistice. Pe lângă tema Dunării, vor fi abordate în cadrul festivalului și alte teme de actualitate, din domenii precum sănătate, mișcare în aer liber, cultură. Se vor proiecta și imagini/filmulețe cu Brăila și zona Dunării din filme celebre.